E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAmerikan yayın kuruluşlarından kritik Rusya kararı---

Amerikan yayın kuruluşlarından kritik Rusya kararı

Amerikan yayın kuruluşlarından kritik Rusya kararı
05 Mart 2022 - 01:54 borsagundem.com

Putin'in, "Savaşla ilgili sahte bilgi yayanlara hapis cezası" kararını bağımsız gazeteciler için bir tuzak olarak değerlendiren ABD merkezli yayın kuruluşları CNN ve Bloomberg, Rusya'daki faaliyetleri askıya aldı

ABD merkezli yayın kuruluşları CNN ve Bloomberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna’daki savaşa ilişkin "sahte bilgi yayanlara" 15 yıla kadar hapis cezası öngören düzenlemeyi onaylamasının ardından Rusya'daki faaliyetleri askıya aldıklarını duyurdu.

CNN'den yapılan yazılı açıklamada, "CNN, durum değerlendirmesi yapar ve gelecekteki adımları konusunda çalışırken Rusya'daki yayınlarını durduracaktır." ifadesine yer verildi.

Bloomberg Genel Yayın Yönetmeni John Micklethwait de yaptığı yazılı açıklamada, "Büyük bir üzüntüyle Rusya'daki faaliyetlerimizi durdurma kararı aldık." ifadesini kullandı.

Putin'in imzaladığı düzenlemenin "bağımsız gazetecileri içeri atmak için" tasarlandığını kaydeden Micklethwait, "Bu durum, Rusya'da normal gazetecilik yapmamızı imkansız hale getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Savaşa ilişkin "sahte haberlere" hapis cezası

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna savaşına ilişkin sahte haber yayanlara hapis cezası öngören kararnameyi imzalamıştı.

Kasıtlı sahte haber yayanlara 10 yıl hapis cezası verilmesinin onaylandığı kararnameyle söz konusu haberlerin "önemli sonuçlar" yaratması halinde ceza süresi 15 yıla kadar çıkabilecek.

Putin'den iki yeni kararname: Cezai sorumluluk getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran05 Mart 2022 16:51

    Sansaryan ve itlerinin CnnTürk ten nefret etmesinin sebebi 15 temmuz u C.Başkanı vasıtası ile haber veren  Türk halkını uyandıran kanal olmasıdır. Açık oturumlar 2 ye 2 son derece objektif yapılıyor.  Buna rağmen  bunların vekilleri bir den hysteria nöbetlerine girip  abuk subuk saçmalayı sloganvari cümlelerle haklı olduğunu göstermeye çalışırken çok zavallı ve haysiyetsiz olduklarını belli  ediyorlar.  Böyle rezil oldukları için Sansaryan bunlara yasak koydu.  Demokrasiden bahsedip her türlü zorbalığı yapmak bu soysuzların işidir zaten.  

  • Hehe05 Mart 2022 12:45

    Eee tupcude yalan yapiyor

  • Türkoğlutúrk 05 Mart 2022 08:29

    Giderken buradaki itinizi bitinizide alin

  • baran05 Mart 2022 16:08

    Tilki midir ne ..tur onu niye almıyorlar?  Sabah akşam yalan söylüyor it oğlu itler.