E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAmerikan SPK’sından senatörlere inceleme---

Amerikan SPK’sından senatörlere inceleme

Amerikan SPK’sından senatörlere inceleme
30 Mart 2020 - 14:57 borsagundem.com

Amerika'nın SPK’sı olarak bilinen SEC, virüsten dolayı borsalar çakılmadan önce senatörlerin sattığı hisseleri incelemeye aldı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Krizi fırsata çeviren ABD’li senatörler ABD SPK’sı SEC’in radarına takıldı. CNN International’ın Adalet Bakanlığı’ndaki kaynaklarına dayandırdığı habere göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) korona virüsten dolayı borsada keskin satışların başlamasından önce senatörlerin yaptığı işlemleri incelemeye aldı.

CNN’nin kaynaklarına göre SEC’in incelemeye aldığı isimler ise Kuzey Carolina Senatörü Richard Burr ve Georgia Senatörü Kelly Loeffler. İki isim de korona krizi başlamadan önce halka açık olmayan bir brifing sonunda hisse satmaya başladığı iddia edildi.

Senato’nun İstihbarat Komitesine başkanlık eden Burr, geçtiğimiz ay yaklaşık 2 milyon dolarlık hisse satışı gerçekleştirdi. Burr, tepkiler üzerine bu satışların halka açık bilgiler neticesinde gerçekleştiğini savundu.

Soruşturmanın henüz ilk aşamada olduğunu belirten yetkililere göre herhangi bir kanunun çiğnenip çiğnenmediği belirsizliğini koruyor. Burr’un avukatları ise incelemeleri memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Borsalarda düşüş virüs ile devam ediyor

Avrupa'nın kayıpları piyasalarda da artıyor

SEC'ten ünlü oyuncuya ceza

SEC Nike markasına soruşturma başlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)