E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAmerikalı borsa dolandırıcısına dev ceza---

Amerikalı borsa dolandırıcısına dev ceza

Amerikalı borsa dolandırıcısına dev ceza
16 Ocak 2020 - 12:42 borsagundem.com

Zimmete para geçirme, müşterileri dolandırma iddiasıyla SEC’in suçlamaları sonrası mahkemeye çıkan Michael Rothenberg hapse girmedi ama 31 milyon dolarlık cezaya mahkum edildi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikalı borsacı, verdiği lüks partilerle magazin dünyasının da yakından tanıdığı Michael Rothenberg, dolandırıcılık ve fonları kötüye kullanma suçlarından ağır para cezasına çarptırıldı.

ABD’nin SPK’sı Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından zimmete para geçirme, muhasebe kayıtlarında hile yapma ve hisse alımında sahtekarlık iddiasıyla hakkında suç duyurusu yapılan Rothenberg’e açılan dava sonuçlandı.

5 YIL BORSA YASAK

Kaliforniya Federal Mahkemesi, Michael Rothenberg’in müşterilerinden dolandırdığı 18, 8 milyon dolara ek olarak 9 milyon dolar ceza ve 3,7 milyon dolar da faiz ödemesi yönünde karar verdi. Toplamda 31 milyon Dolar cezaya çarptırılan 36 yaşındaki Rothenberg, menkul kıymetler ve aracılık sektöründen de beş yıl men edildi.

CEZAYI AĞIR BULDU!

Hapse girmekten kurtulan Rothenberg’in şişkin bir dosyayla yargılandığı dava sonucu için yaptığı değerlendirme ise dikkat çekti. Dolandırıcılıktan hüküm giyen borsacı, ünlü ekonomi sitesi Marketwatch’a verdiği röportajda aldığı cezaların çok ağır olduğunu, itiraz edeceğini söyledi. 

Harvard İşletme Okulu’ndan mezun olduktan sonra yeni başlayan fintech şirketlerine yatırımlar yapan Michael Rothenberg’in kurduğu fonlara iki yüzden fazla girişimci yatırım yapmıştı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN16 Ocak 2020 13:50

    bizimkiler 60 kuruşluk kağıdı 17 ye çıkarıp şimdi 4 tl ye düşen bu kağıdın sorumlusu kim spk mı yoksa benmi buda modern dolandırıcılk

  • Okie Dokie16 Ocak 2020 13:01

    Vay çakal yetimin malına göz dikersin ha? Derhal idam edilmeli ya da hadım edilmeli.