E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB'den Yunan bankalarına ilaç---

AMB'den Yunan bankalarına ilaç

AMB'den Yunan bankalarına ilaç
12 Mart 2015 - 17:04 borsagundem.com

AMB Yunanistan'a sağlanan acil durum likidite yardımının üst bandını yükseltti

Konuya yakın kaynaklara göre, Avrupa Merkez Bankası (AMB), Yunan bankalarının ülke merkez bankalarından alabileceği Acil Likidite Yardımı'nın (ELA) üst bandını 600 milyon euro artırdı.

İsmini vermek istemeyen kaynaklara göre bu artış miktarı Yunanistan Merkez Bankası'nın talebiyle uyumluydu. AMB Yönetim Kurulu bugün üst bant konusunda bir telekonferans gerçekleştirerek, 5 Mart'ta 500 milyon euro artışla 68.8 milyar euroya çıkardıkları yardımı görüştüler. AMB'nin 18 Mart'ta bu konuyu yeniden görüşmesi bekleniyor.

Merkez Bankası, ELA'yı her hafta gözden geçirerek, Yunan bankalarına kullandıracağı likiditeye ilişkin endişeleri ortaya koyuyor. Bu durum Avrupa Birliği yasalarına aykırı.

Bundesbank Başkanı Jens Weidmann "Yunan devletinin bankalar aracılığıyla finanse edilmesi ve bu yolla para politikası araçları ile ELA fonlamasına ulaşılması devlet fonlaması konusuna ilişkin endişeleri artırıyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)