E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAMB/Coeure: Parasal sıkılaşmada önceki eylemler model alınacak---

AMB/Coeure: Parasal sıkılaşmada önceki eylemler model alınacak

AMB/Coeure: Parasal sıkılaşmada önceki eylemler model alınacak
07 Temmuz 2017 - 14:18 borsagundem.com

Benoit Coeure, Avrupa Merkez Bankası'nın bir sonraki hareketlerinde önceki eylemlerini kılavuz olarak kullanacağını kaydetti

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure'ye göre, Avrupa Merkez Bankası, geçtiğimiz Aralık ayındaki eylemlerini para politikasında ilerlemenin nasıl gerçekleşeceği konusunda kılavuz olarak kullanacak.

Bazı Avrupa Merkez Bankası gözlemcilerini, bankanın seçimlerinin piyasalar üzerinde sarsıcı etkiler yarattığını ve kurumu normalize olma yolunda zorladığını düşünmeleri konusunda eleştiren Coeure, "gerçeklik bundan oldukça farklı" dedi. Le Monde ve La Stampa'ya yağtığı açıklamada, Coeure, Aralık ayında yapılan aylık tahvil alımlarının 60 milyar euro (69 milyar dolar) kadar düşürüleceği duyurusunun Nisan ayında uygulamaya koyulmasının bankanın parasal teşvikten ne kadar dikkatli bir şekilde çıktığına örnek olduğunu belirtti.  

Coeure, "Tahvil alımlarını, ekonomiye verilen desteği sarsmadan azalttık. Bu yüzden, para politikamızı halihazırda değiştirmiş olduğumuzu söyleyebilirim. Bu da, ekonomik gelişmenin sürmesiyle olası hale geldi" dedi ve "Yönetim Kurulu, gerektiği takdirde, araçlarını hem niteliksel hem de niceliksel olarak düzenlemeye devam edecek. Ancak, bu gerekli olduğunda, bu değişim, dikkatli ve esnek bir şekilde gerçekleşecek ve "enflasyon görünümü" şartımıza dayalı olacak" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)