E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB 'tapering'e hazırlanıyor---

AMB 'tapering'e hazırlanıyor

AMB 'tapering'e hazırlanıyor
04 Ekim 2016 - 20:04 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB), parasal genişlemeyi sonlandırmadan önce kademeli olarak azaltmak için zemin yokluyor

Euro Bölgesi merkez bankası politika yapıcılarına göre, Avrupa Merkez Bankası (AMB), parasal genişlemeyi sonlandırmadan önce, muhtemelen tahvil alımlarını kademeli olarak azaltacak (tapering) ve bunı aylık 10 milyar euroluk (11.2 milyar dolar) dilimler şeklinde yapabilir.

Görüşmelerin gizli olmasından dolayı isimlerini vermeyen yetkililer, parasal genişleme programının en erken sona erme tarihi olan Mart 2017'ye altı ay kala, politika yapıcılar arasında son bir ayda, varlık alımlarının azaltılması konusunda gayrıresmi bir konsensüs oluştuğunu kaydettiler. Yetkililer öte yandan, programın aylık 80 milyar euro (90 milyar dolar) olan tam hızda uzatılabileceği seçeneğini de göz ardı etmiiyorlar.

Washington'da Uluslararası Para Fonu'na (IMF) gitmeden önce ara bir toplantı gerçekleştiren Yönetim Konseyi'nin, parasal genişlemenin (QE) şu anda programlanan son tarihine dek kadar yalnızca dört toplantısı kalmış durumda. Yetkililerin teşvik paketini değiştirmeme kararının alındığı ve tahvil alımlarının genişletilip genişletilmeyeceği sorusunun yanıtsız birakıldığı 3 Eylül'den bu yana, yatırımcılar pragramın ne zaman ve nasıl sona erdirileceğini merak ediyor.

AMB'den e-posta yoluyla yapılan açıklamada, "Başkan Mario Draghi'nin son basın toplantısında ve Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı son konuşmada söylediği üzere, Yönetim Konseyi bu konuları görüşmedi" denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)