E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiAMB: İtalya ekonomisindeki cansızlık faiz artışını geciktirmez---

AMB: İtalya ekonomisindeki cansızlık faiz artışını geciktirmez

AMB: İtalya ekonomisindeki cansızlık faiz artışını geciktirmez
31 Ağustos 2018 - 11:04 borsagundem.com

AMB politika yapıcısı ve Avusturya Merkez Bankası lideri Nowotny, İtalya ekonomisindeki durgunluğun faiz artışına başlama planını yavaşlatmayacağını öne sürdü

Avrupa Merkez Bankası politika yapıcısı Ewald Nowotny, İtalya'nın durgun ekonomisinin Euro Bölgesi'ndeki parasal teşvikleri bitirme ve faiz artışına başlama planlarını yavaşlatmayacağını öne sürdü.

Avusturya Merkez Bankası lideri Nowotny, Perşembe günü geç saatlerde muhabirlere yaptığı açıklamada İtalya ekonomisindeki durgun büyümeye değinerek ülkedeki sorunları, Euro Bölgesi'ne yönelik "özel bir zorluk" şeklinde tanımladı ve bu sıkıntının para politikasıyla çözülemeyeceğini söyledi.

Avusturya'nın Alpbach şehrinde açıklamalarda bulunan Nowotny'nin ifadesine göre, bu sıkıntının üstesinden, reel ekonomi politikası ile gelinmeli.

Avrupa Merkez Bankası, tahvil alım programını Aralık ayında sonlandırmayı ve faizleri en az 2019 yazına dek rekor düşük seviyelerde tutmayı planlıyor. Kurum, İtalya'daki siyasi kargaşaya ve ülkenin tahvil piyasasındaki volatiliteye ilişkin risklere rağmen bu plana sadık kalmakta. İtalya'daki yeni popülist hükümetin değerlendirdiği bütçe planı, AB kurallarına aykırı olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)