E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB faiz indirimi için Eylül'ü düşünüyor---

AMB faiz indirimi için Eylül'ü düşünüyor

AMB faiz indirimi için Eylül'ü düşünüyor
02 Temmuz 2019 - 15:39 borsagundem.com

Kaynaklara göre Avrupa Merkez Bankası, faiz indirimi için güncellenmiş ekonomik tahminlerin yayınlanacağı Eylül toplantısını düşünüyor

Bloomberg'ün Euro Bölgesi merkez bankalarının yetkililerine dayandırdığı haberine göre Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcıları bu ayki toplantıda ek parasal teşvik açıklamak için hazır değil.

Yönetim Kurulu üyeleri görünümün kötüleşmesi durumunda 25 Temmuz'da harekete geçme konusunda anlaşmış olmakla birlikte, kaynaklara göre, bankanın kararını desteklemek için güncellenmiş ekonomik tahminlerin yayınlanacağı Eylül toplantısını düşünüyorlar. Bu ay ise iletişim dili bir miktar değişerek teşviğin yakın olduğuna ilişki sinyal verebilir.

AMB sözcüsü konu hakkında yorum yapmayı reddetti.

Politika yapıcıların harekete geçmek için Eylül ayını beklemesi piyasa beklentileriyle büyük ölçüde uyuşuyor. Ancak piyasa likiditenin daha düşük olduğu yaz aylarında şokların etkisine daha açık olabilir.

ABD'nin ticaret konusundaki anlaşmazlığı Avrupa'ya taşımasıyla birlikte yeniden tırmanan ticaret gerginliği beklentileri ve Fed'in AMB'den bir hafta sonraki 31 Temmuz toplantısında 50 baz puan indirime giderek euronun dolar karşısında yükselmesi ihtimali bankanın adımları açısından önemli olacak.

Yatırımcılar AMB'den Eylül ayında 10 baz puanlık faiz indirimi fiyatlıyor. Commerzbank ve Morgan Stanley bu ay 10 bp, HSBC hem bu Eylül hem de Aralık'ta 10 bp, Goldman Sachs ise Eylül'de 20 bp indirim bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)