E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAMB enflasyon konusunda endişeli---

AMB enflasyon konusunda endişeli

AMB enflasyon konusunda endişeli
18 Şubat 2016 - 17:07 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi..

Avrupa Merkez Bankası’nın Ocak ayında düzenlemiş olduğu faiz toplantısına ilişkin toplantı tutanakları bugün açıklandı. Tutanaklarda en çok dikkat çeken nokta, Kurul enflasyonun uzun süre düşük seviyede kalmasından endişe ediyor. Tutanaklarde üyelerin enflasyon konusundaki tedirginliği, yatırımcıların yeni bir genişlemeci hamle gelir mi? sorusunun akıllarına gelmesine yol açtı. Toplantı tutanaklarındaki diğer önemli başlıklar ise aşağıdaki şekilde yer aldı;

Ecb Tutanakları: Yönetim Konseyi, Euro Bölgesi Ekonomik Görünümüne Yönelik Risklerin Aşağı Yönlü Olduğuna Ve Aralık'tan Bu Yana Yükseldiğine İşaret Etti.

Ecb Tutanakları: Yönetim Konseyi, Düşük Enflasyonun Uzayan Sürecinin Olabilirliğinin Yükseldiğini Görüyor

Ecb Tutanakları:Yönetim Konseyi Üyeleri, Düşük Petrol Fiyatlarının Diğer Fiyatları Besleme Riskinin Yükseldiğini Görüyor

ECB tutanakları, "Konsey üyeleri Çin'de yeniden dengelenmenin sert inişe dönüşebileceği endişelerini dile getirdiler"

ECB tutanakları, "Toplantıda aşağı yönlü risklere karşı önceden harekete geçilmesi tercih edilmesi tartışıldı"

Dijsselbloem: AB Bankaları Devlet Tahvillerini Azaltmalı…

Euro Bölgesi maliye bakanlarının oluşturdugu Eurogroup'un başkanına göre bölge bankaları ellerindeki devlet tahvillerini azaltmalı ancak bu kademeli olmalı. Jeroen Dijsselbloem, böyle bir hareketin bankalar ve ülke riskleri arasındaki bağlantıyı azaltacağını ancak tahvil piyasasını etkileyeceğini söyledi. Almanya uzun süredir bu bağlantının kesilmesini istiyor ancak İtalya gibi büyük kamu borcuna sahip ülkeler, fonlama maliyetleri ve bankacılık sistemine etkilerinden kaygı duyuyor.

AB Liderler Zirvesi Başlıyor...

Avrupa Birliği’nin iki gün sürecek liderler zirvesi bugün Belçika’nın başkenti Brüksel’de başlıyor. Üye devlet ve hükümet başkanlarının gündeminde sığınmacı krizi ilk sırada.Avrupa Konseyi Başkanı Başkanı Donald Tusk zirve öncesi, 28 üye ülke liderlerine bir mektup gönderdi. ‘Şu ana kadar ki müzakereler bir anlaşma garantisi barındırmıyor’ diyen Tusk, liderlere yapıcı bir tutum sergileme çağrısında bulundu.Bir diğer önemli gündem maddesi ise İngiltere’nin Birlik’ten ayrılmasına dönük tartışmalar.Bu konuda referandum planlayan İngiltere Başbakanı David Cameron’ın sosyal yardım reformu önerisine Almanya Başbakanı Angela Merkel de sıcak baktığı mesajını verdi: ‘Cameron’ın talepleri sadece kendi ülkesi için yapılmış talepler olmaktan uzak. Bazı durumlar için ise bu tam tersi. Çoğu mesele haklı ve gerekli.’Avrupalı liderler, önceki zirvede Yunanistan’a mülteci akınına karşı sınırlarını kontrol altında tutması için 50 maddelik bir tavsiye listesi vermişti.Cuma akşamı sona erecek Brüksel’deki zirvede Atina’nın ödevlerini yerine getirip getirmediği de ele alınacak.

Fed/Bullard: Şu An Faiz Arttırmak Akıllıca Olmaz…

Geçen yıl faiz artışının en güçlü savunucularından olan Federal Reserve'in önde gelen isimlerinden biri şimdi, borçlanma maliyetlerinde daha fazla artışa gitmenin şu an için akılsızca olacağına inanıyor. St. Louis Fed Başkanı James Bullard, azalmakta olan enflasyon beklentileri ve gerileyen emtia fiyatları ortamında, kısa vadeli faizleri yeniden artırma stratejisine devam etmenin akıllıca olmadığını düşündüğünü ifade etti. Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) bu yıl oy hakkına sahip Bullard, faiz oranının normalleştirilmesinin kısmen varlık fiyatlarındaki balon sorununu çözmek için tasarlandığını ve finansal koşullardaki son sıkılaşmanın ardından, bu sorunun artık daha azaldığını belirtti.

Kuroda Negatif Faiz Politikasına İnanıyor...

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Haruhiko Kuroda, bankanın negatif faiz politikasının pozitif etkilerinin ekonomi ve fiyatlara kademeli olarak yansımasını umuyor.

Kuroda, parlamento komisyonunda yaptığı konuşmada Japon ekonomisinin ılımlı bir trende genişlemesini beklediğini ve bankanın piyasalardaki son volatilitenin ekonomi ve fiyat görünümü üzerindeki etkilerini yakından izlediğini tekrarladı.
İkon Menkul Değerler,

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)