E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAMB devlet tahvili alımına başlayabilir---

AMB devlet tahvili alımına başlayabilir

AMB devlet tahvili alımına başlayabilir
15 Aralık 2014 - 07:32 borsagundem.com

Ekonomistler, Euro Bölgesi’nde parasal genişlemenin başlatılması ile ilgili mücadelenin kazanıldığını belirtiyor

Bloomberg’in aylık anketine katılan ekonomistlerin yüzde 90’ından fazlası Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB), gelecek yıl geniş ölçekli ülke tahvili alımlarına başlayacağı tahmininde bulunuyor. Geçtiğimiz ay bu oran yüzde 57 idi. Söz konusu açıklamanın 2015’in ilk çeyreğinde gelebileceğini ifade eden ekonomistler, kararın bazı politika yapıcıların karşıt görüş belirtmesine rağmen alınabileceği tahmininde bulunuyor. Ankete 55 ekonomist katıldı.

AMB’nin gelecek para politikası toplantısına 6 haftadan daha az bir süre kala, Başkan Mario Draghi’nin ek teşvike karşı görüş bildirenlerle mücadelesi daha da aciliyet kazandı. Gerileyen petrol fiyatları Euro Bölgesi ekonomisini deflasyon ile tehdit ederken, bankalar merkez bankasının borçlanmayı desteklemek için sağladığı ucuz kredilere düşük talep gösteriyor.

NICB Bank NV ekonomistlerinden Duncan de Vries, “AMB’nin genişleme politikalarını büyüteceğinden şüphe yok, bu sadece zaman meselesi. AMB, kredibilitesini koruma ve fiyat istikrarı taahhüdünü yerine getirme anlamında büyük baskı altında olacak” diye konuştu.

Enflasyon geçtiğimiz ay yüzde 0.3’e yavaşlayarak 5 yılın en zayıf seviyesine geriledi. AMB Baş Ekonomisti Peter Praet, geçtiğimiz hafta enflasyon oranının önümüzdeki aylarda negatife dönebileceğini belirtti. Draghi ise petrol fiyatlarında düşüşlerin, AMB’nin yüzde 0.7’lik 2015 yılı tahminini yarıdan fazla oranda gerileteceği sinyali verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)