E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAmazon James Bond’u satın aldı, Wall Street yükselişle açıldı---

Amazon James Bond’u satın aldı, Wall Street yükselişle açıldı

Amazon James Bond’u satın aldı, Wall Street yükselişle açıldı
26 Mayıs 2021 - 16:41 borsagundem.com

ABD borsaları Amazon’un 8,4 milyar dolara James Bond’un yayın haklarına da sahip olan MGM Studios’u satın almasını konuşuyor. Endeksler güne yükselişle başladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Amazon’un James Bond’un da yayın haklarına sahip olan MGM Studios’u 8,4 milyar dolara satın aldığının açıklanmasının ardından güne yükselişle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,23 yükselişle 34.393,06 puanda, S&P 500 Endeksi %0,20 artışla 4.196,51 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,33 yükselişe 13.702,29 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0042 düşüşle %1,562 seviyesinde değerleniyor.

ABD borsalarında Dow Jones Endeksi üç işlem günü üst üste kaydettiği kazanımların ardından geçtiğimiz günü düşüşle kapatmıştı. Wall Street endeksleri ABD’deki Anma Günü tatili öncesinde yükselişini sürdürmekte zorlanıyor. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri Salı günü 7 Mayıs tarihli rekor kapanışın %1 gerisinde günü bitirmişti. Teknoloji hisseleri odaklı Nasdaq Endeksi ise 26 Nisan tarihli rekor kapanışından %3,4 uzakta. ABD Hazinesi 10 yıllık tahvil getirileri ise Çarşamba günü itibariyle yükselişe geçmesine karşın %1,6 seviyesinin aşağısında değerlendi.

ABD borsalarında yatırımcılar dev e-ticaret şirketi Amazon’un film şirketi MGM Studios’u 8,45 milyar dolara satın almasını tartışıyor. Borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, Amazon söz konusu hamleyle eğlence sektöründeki en büyük satın alım anlaşmasını imzalamış oldu. Disney+ ve Netflix gibi rakipleri karşısında Prime Video uygulamasındaki içerik genişliğini arttırmak isteyen Amazon MGM Studios’un telif haklarına sahip olduğu James Bond gibi popüler filmleri ve televizyon dizilerini bünyesine kattı.

Amazon söz konusu hamlesiyle 2017 yılında 13,7 milyar dolara satın aldığı market perakende firması Whole Foods’Un ardından en büyük ikinci satın almasını gerçekleştirmiş oldu. Dev e-ticaret firması ayrıca spor etkinlikleri yayın ihaleleri konusunda da baskılarını arttırıyor. Şirketin Mayıs ayında yaptığı anlaşmaya göre ABD’de Amerikan futbolu için büyük önem taşıyan “Thursday Night Football” programının yayın hakları 2022’den itibaren Prime Video uygulamasına geçecek.

Bitcoin'den kaçış altını yükseltti

ABD’li yatırımcıların bir diğer gündem maddesi ise şüphesiz Bitcoin. Bir hafta öncesinde %30’luk düşüşle 30 bin dolar seviyesine kadar gerileyen dünyanın en büyük kripto para birimi 40 bin dolar civarında değerleniyor. Geçen hafta Çin ve ABD’li yetkililerin ardı ardına gelen piyasa düzenlemesi ve vergi açıklamalarıyla kripto para piyasası sert bir satış dalgasına maruz kalmıştı.

Nisan ayında 65 bin dolara ulaşıp tüm zamanların en yüksek seviyesine tırmanan Bitcoin’deki sert düşüş altın yatırımlarının da desteklenmesine yol açtı. Kripto para birimlerindeki kayıplar nedeniyle birçok yatırımcı enflasyon karşısında korunmak amacıyla altına yöneldi. Altın Çarşamba günü dört buçuk ayın zirvesine tırmanarak tüm zamanların en yüksek seviyesi olan ons başına 2 bin dolara yaklaştı. Altın Ağustos 2020’de 2.063 dolara kadar yükselerek rekor seviyesini belirlemişti.

Altının kilogramı 516 bin 750 liraya yükseldi

 

Amazon, film devini satın aldı

 

Bitcoin yol ayrımında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)