E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAmazon hisseleri, saatler içinde %20 değer kaybetti---

Amazon hisseleri, saatler içinde %20 değer kaybetti

Amazon hisseleri, saatler içinde %20 değer kaybetti
01 Kasım 2022 - 16:11 borsagundem.com

Amazon, Noel sezonundaki satışların beklentilerinin altında kalacağını açıklamasının ardından borsada büyük bir düşüş yaşadı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre üçüncü çeyrek itibariyle Amazon 2,9 milyar dolar kar ederken, bu verinin ardından gelen bir diğer veri ise şirketi adeta yedi bitirdi.

Amazon tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, yılın son çeyreğinde 140-148 milyar dolar arası hasılat beklediğini ve bu nedenle de Noel satışlarının beklentilerin altında kalacağını duyurdu.

Analistlerin en az 155 milyar dolar olarak gerçekleşeceğini düşündüğü dördüncü çeyrek verilerinin beklenilenin çok altında tahmin edilmesi, yatırımcılarda panik havası yaratınca, Amazon hisseleri sadece birkaç dakika içerisinde %20 kayıp yaşadı.

Borsa değeri trilyon doları aşan bir şirketin %20’ye yakın değer kaybı da devasa tutarlara tekabül ediyor. Nitekim hızlı refleks sonrası hafif bir düzeltmeye giden borsa hisseleri, son halinde bile 200 milyar doların üzerinde bir kayba dönüşmüş oldu.

Apple, Amazon ve Intel bilançolarını açıkladı

 

ABD'de, Amazon'a haksız rekabet gerekçesiyle dava açıldı

 

Amazon'un yeni hedefi reçeteli ilaç pazarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)