E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAmazon Fransa'da protesto edildi---

Amazon Fransa'da protesto edildi

Amazon Fransa'da protesto edildi
30 Ocak 2021 - 20:56 borsagundem.com

Fransa'da kendilerini çevreci, anti-kapitalist ve küreselleşme karşıtı olarak tanımlayan yüzlerce kişi, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un ülkenin güneyindeki bir bölgede tesis kurma planını protesto etti.

Dünyanın en büyük online alışveriş sitesine ait olacak ve Fransa'daki faaliyetlerini arttırmasına olanak tanıyacak söz konusu tesisin, Dünya Mirası olan Pont-du-Gard yakınlarındaki Fournes kasabasında 38 bin metrekarelik bir alanda kurulması planlanıyor.

Euronews'in haberine göre, dünyanın en büyük online alışveriş sitesine ait olacak ve Fransa'daki faaliyetlerini arttırmasına olanak tanıyacak söz konusu tesisin, Dünya Mirası olan Pont-du-Gard yakınlarındaki Fournes kasabasında 38 bin metrekarelik bir alanda kurulması planlanıyor.

Çevreci örgütlerin çağrısıyla çeşitli şehirlerde ve kasabalarda toplanan bin kadar kişi, ellerinde "Amazon'u durdur", "Sadece burada değil, her yerde" yazılı dövizler taşıdı.

İnsan zinciri oluşturan göstericiler, 5 katlı olması planlanan tesise karşı çıkmak için, binanın ortalama yüksekliğini temsil eden yükseklikte renkli balonlar taşıdı.

Attac isimli uluslararası çevre örgütünün Fransa Sözcüsü Raphael Pradeau, "Fournes ve çevresindeki vatandaşlar iki yıldır bu dev Amazon deposunun kurulmasına karşı mücadele başlatmış durumdalar." dedi.

UNESCO tarafından 1985 yılında Dünya Mirası olarak ilan edilen "Pont du Gard", Romalılar tarafından Fransa'nın güneyindeki Fournes kasabasında inşa edilen birinci yüzyıldan kalma bir su kemeri.

AB'ye sert aşı uyarısı

 

Rusya'dan AB'ye: Hiçbir yere varmayan yoldasınız

 

Bagaj ücreti ödememek için 30 kilo portakal yediler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)