E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlves Kablo makine yatırımına gidiyor---

Alves Kablo makine yatırımına gidiyor

Alves Kablo makine yatırımına gidiyor
25 Mart 2024 - 15:01 borsagundem.com

Alves Kablo, artan müşteri taleplerini karşılamak üzere toplamda 3.5 milyon dolarlık makina yatırımı gerçekleştirecek. Yatırımlar, şirketin bakır ve alüminyum tel üretim kapasitelerinde önemli artışlar sağlayacak.

BORSAGUNDEM.COM

Alves Kablo (#ALVES), üretim kapasitesini genişletme yolunda önemli bir adım attı. Şirket, artan müşteri taleplerine cevap verebilmek için yurt içi ve yurt dışındaki makine üreticileriyle 3.5 milyon dolar değerinde yatırım teşvik belgesi kapsamında makine tedarik sözleşmeleri imzaladı. Bu yatırımlar, 2024 yılının son çeyreğinde şirketin bakır tel üretim kapasitesini %100, alüminyum tel üretim kapasitesini %200, alüminyum tel büküm kapasitesini %250 ve kablo damar büküm kapasitesini %45 arttırması planlanıyor.

Bu kapasite artışları, Alves Kablo'nun cirosuna, ürün çeşitliliğine ve ihracat kapasitesine önemli katkı sağlaması bekleniyor. Ayrıca, enerji dağıtım şirketlerinin kablo taleplerinin daha etkin bir şekilde karşılanmasına olanak tanıyacak. Gerçekleştirilecek yatırım, şirketin pazardaki konumunu güçlendirecek ve müşteri memnuniyetini artırarak rekabet avantajını sağlayacak.

Söz konusu yatırım, şirketin uzun vadeli büyüme stratejilerine uyumlu olarak değerlendirilirken genel performansına pozitif katkı yapması bekleniyor.

Alves Kablo'dan 101 milyon TL'lik sözleşme

 

Borsa İstanbul’da gong Alves Kablo için çaldı

 

Alves Kablo'nun halka arz büyüklüğü belli oldu

 

Alves Kablo'nun halka arzında talep toplama bugün başlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 59,00
En Yüksek: 61,45
En Düşük: 58,70
Değişim -2,64 %
FK: 0,00
PD / DD: -
İşlem Hacmi 185.285.188
Toplam Adet: 3.098.442
Ağırlıklı Ort.: 59,84
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)