E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAlüminyum arttı, demir düştü---

Alüminyum arttı, demir düştü

Alüminyum arttı, demir düştü
15 Mart 2022 - 09:01 borsagundem.com

Londra'da alüminyum fiyatları, Rusya-Ukrayna çatışmasının tetiklediği tedarik endişesini desteği ile bugünkü işlemlerde arttı. Demir cevheri fiyatları, Çin'de Kovid-19 artışı ile mücadele sürerken düşüş yaşadı

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli alüminyum, TSİ 05.41'de %0,7 artarak 3.341 dolar/tona çıktı. Kontrat dün %4,7 düşmüştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Nisan vadeli alüminyum kontratı, %0,8 düşerek 21.720 yuan/tondan (3.407 dolar) işlem gördü.

Ukrayna-Rusya görüşmelerinde bir ilerleme yaşanamzken, Avrupa Birliği de Rusdya'ya yönelik yeni yaptırım paketinde anlaştı.

LME, fiyatlardaki benzeri görülmemiş artışın ardından bir hafta önce işlemin durdurulmasının ardından yarın Londra saati ile 08.00'de nikel kontratlarının işlemlerine devam edeceğini açıkladı.

LME'de bakır %0,4 artarak 9.975 dolar/tondan, kurşun %0,1 düşerek 2.265 dolar/tondan, çinko %0,1 düşerek 3.805 dolar/tondan ve kalay %0,4 artarak 42.755 dolar/tondan işlem gördü.

Gösterge Dalian ve Singapur demir cevheri vadeli işlemleri, halihazırda Rusya-Ukrayna çatışmasının etkilerinin yanı sıra Çin'de artan Covid-19 vakaların da eklenmesiyle düşüş yaşadı.

Çelik fiyatları ve diğer çelik üretim bileşenleri de erken tişlemlerde kayıpları artırarak Çin finans piyasalarındaki Covid kısıtlamalarının ve küresel belirsizliklerin yerel ekonomi üzerindeki etkisine ilişkin tedirginliği yansıttı.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, %6,4 düşerek 742 yuan/ton (116,33 dolar) ile 2 Mart'tan beri en düşük seviyesine geriledi.

Singapur Borsası'nda Nisan vadeli kontrat, %4,8 düşerek 140,15 dolar/tona geriledi.

Analistler, Çin'in büyüme görünümü üzerindeki Omicron riskinin yanı sıra, Rusya-Ukrayna çatışmasının Çin'in dış ticaretini üç kanaldan etkilediğini belirterek emtia enflasyonu, başta AB olmak üzere büyük ticaret ortaklarında büyüme şokları ve tedarik zinciri kesintileri yarattığını kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yatay seyrederek erken katıpları sildi, sıcak haddelenmiş rulo %0,8 düştü.

Nikel işlemleri yeniden başlayacak

 

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Günün önemli şirket haberleri 15/03/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)