E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ'dan kapatılma açıklaması---

Altınyağ'dan kapatılma açıklaması

Altınyağ'dan kapatılma açıklaması
20 Aralık 2018 - 18:19 borsagundem.com

Altınyağ, herhangi bir sebep gösterilmeden kapatılan işlem sırasına ilişkin Borsa İstanbul'a hukuki işlem başlatılacağını duyurdu

Türkiye'nin önde gelen sanayi şirketlerinden Altınyağ Kombinaları'nın işlem sırası bugün seans açılışından önce Borsa İstanbul tarafından kapatıldı. İşlem sırasını durdurmaya ilişkin BİST herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Son dönemlerin en büyük satışlarından birini gerçekleştiren ve 27.5 milyon dolara varlıklarını
Sodrugestvo Group'a satan Altınyağ ise bu duruma karşı harekete geçti.

Altınyağ'ın KAP'a yaptığı açıklamada, Borsa İstanbul'un herhangi bir neden göstermeden şirketin işlem sırasını kapattığını, Borsa İstanbul yöneticilerinin ise bu duruma ilişkin soruları cevapsız bıraktığını duyurdu.

Altınyağ, hukuki ve idari prosedürleri uygulamaya başlayacağını da açıkladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şöyle:

Borsa Genel Müdürlüğü tarafından alınan karar uyarınca Ana Pazar'da işlem görmekte olan Şirketimiz Altınyağ Kombinaları A.Ş. (ALYAG.E) paylarının işlem sırası geçici olarak işleme kapatıldığı BİST tarafından 20.12.2018 tarihinde 09:13:17 itibariyle KAP'ta ilan edilmiştir.

Malumları olduğu üzere, BORSA İSTANBUL A.Ş. BORSACILIK FAALİYETLERİNE İLİŞKİN ESASLAR YÖNETMELİĞİ'nin 25. Maddesi uyarınca, işlem görmenin geçici olarak durdurulması yetkisi en fazla beş işlem günü için Borsa Genel Müdüründe olmakla birlikte, Genel Müdürün sadece 3 halde bu yetkisini kullanabileceği sınırlı şekilde sayılmıştır.

Bu 3 hal ise;

a) Yatırımcıların yatırım aracına ilişkin kararlarını etkileyecek önemde bilgiler olduğunun veya açıklama yapılacağının öğrenilmesi ve bu bilgilerden işlem yapma yetkisi verilenlerin ve yatırımcıların seans içinde haberdar edilmesinin gerekli görülmesi.

b) Bir yatırım aracı için sağlıklı bir piyasa teşekkül etmesini önleyecek şekilde anormal piyasa hareketlerinin oluşması veya işlemlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini engelleyici maddi unsurların ortaya çıkması.

c) Yatırım aracının ihraççısının ya da fon kurucusunun daha önce aynı konuda uyarılmış olmasına rağmen, Borsa tarafından istenen bilgileri, belgeleri ve elektronik ortamda tutulanlar dâhil kayıtları vermemesi, zamanında veya istenen şekliyle vermemesi, incelemelere veya denetimlere müsaade etmemesi.

Bu 3 halden hiçbiri Şirketimiz açısından oluşmamıştır.

Yine anılan Yönetmelik uyarınca bir yatırım aracının Borsada işlem görmesinin geçici olarak durdurulması hâlinde bu durum gerekçesiyle birlikte KAP'ta duyurulmak zorundadır. Oysa BİST tarafından herhangi bir gerekçe bildirilmemiştir.

KAP'ta tüm süreç anlık olarak yatırımcılarımıza duyurulmuş ve Genel Kurulumuz onayları uyarınca, Şirketimiz Altınyağ Kombinaları A.Ş.'nin sahip olduğu Çiğli A.O.S.B'de bulunan tüm Varlıklarının 17.12.2018 tarihi itibarıyla satış işlemi gerçekleştirilerek bu alanda dünya devi olan Sodrugestvo Group şirketlerinden "Yakamoz Yağ San. ve Tic.A.Ş.'ne devri gerçekleştirilmiştir.

Bu devir karşılığında Şirketimiz ve Bağlı ortaklığımız Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin tüm banka borçları kapatılmıştır.

Daha önce de yatırımcılarımıza duyurulduğu üzere, Şirketimiz üretim faaliyetlerine devam edeceğini ve bu çerçevede Özkar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne ait Aydın İli, Astim Organize Sanayi Bölgesinde 36.000 m2 alan üzerinde kurulu 5.500 m2 kapalı alana sahip Uluslararası Standartlarda günlük 150 ton kaliteli Zeytin yağı ve Prina yağı dahil Bitkisel Yağ üretim kapasitesine sahip tesisin Özkar Global Gıda Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.'ne ait hisselerinin şirketimiz tarafından satın alınması ile ilgili süreçlere başlamış ve bu doğrultuda işlemler son aşamaya gelmiştir.

Şirketimiz ve Aydın'daki yeni tesislerimiz nezdinde 18/12/2018-20/12/2018 tarihlerinde BİST tarafından yerinde incelemelerde bulunulmuştur. BİST görevlileri hala İzmir'de yer alırken 20/12/2018 sabahında BİST Genel Müdürlüğü tarafından gerekçesiz ve hukuka aykırı şekilde işlem sırasının geçici olarak işleme kapatıldığı BİST'in KAP'ta yaptığı açıklama ile öğrenilmiştir.

Gerekçesiz ve yukarıda ifade edilen mevzuata aykırı olarak yapılan işlem hakkında BİST yönetiminden cevap alınamamış olup, Şirketimiz tarafından gerekli tüm hukuki, cezai ve idari yollara başvurulacağını ve işlem sırasının geçici olarak kapatılması nedeniyle zarara uğrayan yatırımcılarımızın söz konusu zararın tazminine ilişkin olarak genel hukuk hükümleri çerçevesinde hukuka aykırı işlem hakkında dava açabileceğini kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Altınyağ'da satış işlemi tamamlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARAİSALI 21 Aralık 2018 20:39

    NE OLUP NE BİTTİĞİNİ ANLAMADIM BİR GİRDİM BİRDE ŞİRKETİN SATILDIĞINI DUYDUM ŞİMDİ NE YAPACAĞIZ NE OLDU ANLAMADIM BİRİ AYDINLATMA AMACIYLA YAZSIN

  • burak21 Aralık 2018 13:30

    yerinde karar yoksa çok kişinin daha canı yanacaktı.adam üretim araçlarını satmış borçları kapatıcam demiş.şirket yok sadece masa sandalye var 

  • Ali21 Aralık 2018 11:23

    arkadaşlar şim biz battıkmı ben onu görüyorüm

  • gonca21 Aralık 2018 09:02

    alyağ da neler oluyor, kimin eli kimin cebinde? şirket faaliyetsiz mi kaldı? sorular sorular sorular....

  • The broker 20 Aralık 2018 22:59

    Çok uzun borsa tarihinde hiç kar yapıp kar dağıtmış mı. Hep zarar hep hisse doldur boşalt ile yatırımcı sömürme dışında borsada be gibi işlevi olmuş, yatırımcılarına ne kazandır mış?

  • Ayhan 20 Aralık 2018 22:56

    Hadiyin kimleri kabdırıyorsunuz 1.60 lardan piyasaya boşaltıp ceplerine paraları doldurdular. Sonra bedelli yapıp 1.00 dan dazkadını koyduklar. bedelliyi kendi paylarınızda tamamen yatırımcıya ödetip 0.70 bastılar

  • alibab a 20 Aralık 2018 22:15

    bedelli  geliyorr

  • SsS21 Aralık 2018 00:31

    gelmiş ....

  • Tespit 20 Aralık 2018 21:38

    Benim anlamadığım spk uzun zamandır ilk defa böyle bir şirkete yaptırım uyguladı ancak ne suç işledi vs bunu soylemeden nasıl olurda koskoca spk direk kafasına göre işlemi durdurur bunun cezai yaptırımı olacak. biz kucu k yatırımcıları panikletip bizi zora sokan herkimse cezasını çekmelidir....

  • Mahallenin Delisi20 Aralık 2018 19:05

    Muvazalı bir işlem olmasa kapatmaz yakında çıkar kokusu.Şimdilik bekleyip şirket sattım şirket alıyorum vs. hikayelerinin sonunu göreceğiz. Memlekette BİST elemanları ne zamandır şirketlerde yerinde inceleme yapıyormuş onu anlamadım bu güne kadar da duymadım. SPK Uzmanıdır onlar...

  • SsS20 Aralık 2018 18:49

    Bugün haftaya pazartesi günü ödemesi olan kredi  borcum için satış yapacaktım...yapamadım.sorumlunun umrunda mı..

  • Tespit 20 Aralık 2018 21:33

    Dava yolu açık