E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ madeninde rekor rezerv---

Altınyağ madeninde rekor rezerv

Altınyağ madeninde rekor rezerv
19 Mayıs 2021 - 18:17 borsagundem.com

BİST'in enerjisi yüksek, stratejik bir sektörde önemli yatırımlara imza atan üyesi Altınyağ Madencilik ve Enerji, Tekirdağ Malkara için açılan kritik TMSF ihalesinde kazandığı maden sahasına ilişkin toplam rezerv rakamını açıkladı: 39.2 milyon ton kömür.

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye’nin en stratejik sektörlerinin başında yer alan ‘madencilik’e dev yatırımlarla adım atan ve bir yıl içinde sahanın güçlü aktörleri arasına giren Altınyağ (#ALMAD), TMSF’den devraldığı Tekirdağ Malkara’daki maden sahasına ait rezerv rakamlarını açıkladı. KAP duyurusunda, “Şirketimizin satın almış olduğu Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde bulunan kömür maden sahasına ilişkin Tasarruf Fonu Sigorta Mevduatı (TMSF) ile yapılan mülkiyet devri sırasında alınan bilgiler sonucunda, maden sahamız içerisinde 12.155.679 Ton açık işletme kömür rezervi ve 27.110.000 Ton kapalı işletme kömür rezervi olmak üzere toplam 39.265.679 ton kömür rezervi bulunmaktadır” denildi.

KRİTİK YATIRIMLARA İMZA ATILDI

Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşlarından, Ege’nin ünlü markası Altınyağ Madencilik ve Enerji, 2020 itibarıyla, geleceğe yönelik vizyoner bir bakış açısıyla başlattığı yeni  girişimde, kritik hamlelere imza attı. On milyonlarca lira değer biçilen TMSF’nin önemli ihaleleri kazanılıp, bedeli nakit ödenen yeni işletmeler arka arkaya eklendikçe dev sektördeki faaliyet alanı da büyüdü.

Maden sahası içerisinde yer alan gayrimenkuller ile muhtelif makina-hat ve ekipmanlar da mal varlığına eklendi. Malkara Kömür İşletmeleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nün satın alınması, Çan Termik Santrali ile 2 milyon tonluk kömür satışı anlaşması, Tekirdağ İli sınırları içerisinde maden kırma-eleme zenginleştirme tesislerinde üretime başlanması, Almad’ın zirve yolculuğuna eşlik eden, ‘oyun kurucu’luğa yükselten hamlelerden bazıları.

TMSF ihalesini Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları kazandı

ALMAD'dan 2 milyon tonluk dev anlaşma

YENİ İHALELER ‘YATIRIM RADARI’NA GİRDİ

Bunların yanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından yapılacak olan maden ruhsatları ihalelerinin de ‘yatırım radarı’na girdiği, çalışmaların başladığı ifade edildi.

Madencilik sektörüne yönelen ALMAD sermaye artırıyor

SERMAYEYİ GÜÇLENDİRECEK ADIMLAR

Trakya’da nispeten kalorisi düşük kömürleri daha verimli hale getirip yerli kaynakların ekonomiye kazandırılmasını da hedefleyen Şirket, Türkiye’nin beklentilerine büyük katkı müjdesini de verdi. Altınyağ'ın marka değerini üst üste katlayan bu girişimlere, mali yapıyı  kuvvetlendirecek çalışmalar da eklendi. 105 milyondan 260 milyona çıkarma planıyla sermaye artırımı kararı alındı, ayrıca bağlı ortaklık üzerindeki halka açık Etiler Gıda hisselerinin satışı için masaya oturulduğu açıklandı. 

Altınyağ, Etiler Gıda’yı satıyor

İŞTE REKOR REZERV DUYURUSU

İşte her gün gücüne güç katan Altınyağ Madencilik ve Enerji’den bugün, rekor rezerv duyurusu geldi. KAP’a gönderilen ALMAD açıklamasında, Malkara'daki maden sahasında “Toplam 39.265.679 ton kömür rezervi bulunmaktadır” denildi.

İşte o ifadeler:

“Şirketimiz tarafından, Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde bulunan maden sahamız ile ilgili olarak yatırımcılarımızdan gelen yoğun sorular ve sosyal medyada şirketimiz ile ilgili dolaşan asılsız haberlere karşı aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur ; 

Bilindiği üzere Şirketimiz T.C. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan ihale sonucu Malkara Kömür İşletmeleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü nezdindeki 30527 ruhsat nolu Maden sahasını 20.000.000 TL + KDV olmak üzere toplamda 23.600.000 TL'ye bedelini peşin ödemek suretiyle satın almış ve mülkiyet devrini tamamlamış bulunmaktadır. 

Şirketimizin satın almış olduğu Tekirdağ İli, Malkara İlçesinde bulunan kömür maden sahasına ilişkin Tasarruf Fonu Sigorta Mevduatı (TMSF) ile yapılan mülkiyet devri sırasında alınan bilgiler sonucunda, maden sahamız içerisinde 12.155.679 Ton açık işletme kömür rezervi ve 27.110.000 Ton kapalı işletme kömür rezervi olmak üzere toplam 39.265.679 Ton kömür rezervi bulunmaktadır. 

Şirketimiz mülkiyetinde bulunan maden sahasına ilişkin ÇED Olumlu Raporu alınmıştır ve 30527 nolu maden ruhsatının ise şirketimize devredilmesi ile ilgili devir işlemleri T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) nezdinde devam etmekte olup devir sürecinin tamamlanması sonucunda kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir. 

Maden sahası ruhsatına ilişkin devir sürecinin devam ettiği dönem içerisinde Şirketimiz tarafından ruhsat sahasında kontrol ve rezerv genişletme sondajları yapılmaya başlanmış olup çalışmalara devam edilmektedir. Bu aşamada yapılan sondajlarda çıkan sonuçlar ve kömür analizleri teknik ekiplerimiz tarafından projelere işlenerek yıllık üretim potansiyelleri de hazırlanmıştır. 

Bu çerçevede Şirketimiz, mülkiyetinde bulunan maden sahasına ilişkin ruhsat devrinin tamamlanması ile planlanan üretim faaliyetlerine hızla başlayacaktır. 

Şirketimize ait maden sahasına ilişkin gerçekleşen tüm işlemler ve gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,35
En Yüksek: 7,53
En Düşük: 7,35
Değişim -0,94 %
FK: 10,75
PD / DD: 3,48
İşlem Hacmi 15.957.548
Toplam Adet: 2.154.823
Ağırlıklı Ort.: 7,46