E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltınyağ madencilikte stratejik hamlelere hazırlanıyor---

Altınyağ madencilikte stratejik hamlelere hazırlanıyor

Altınyağ madencilikte stratejik hamlelere hazırlanıyor
13 Temmuz 2020 - 17:51 borsagundem.com

Bir süre önce maden sektöründe yatırım kararı alan ve bu alanda faaliyetlerine başlayan Altınyağ hedef büyüttü

Türkiye’nin stratejik sektörlerinin başında yer alan madencilik sektöründe önemli yatırımlara hazırlanan Altınyağ, ilk adımını attı. Yeni maden ruhsatlarıyla ilgili çalışmaların da başlatıldığı duyuruldu. Şirketten konuyla ilgili KAP’a yapılan açıklamada şu ayrıntılara yer verildi:

“21.05.2020 tarihli KAP açıklamamızda belirttiğimiz gibi, Şirketimizin Madencilik alanındaki faaliyetleri kapsamında, Tekirdağ İli sınırları içerisinde kiralanan, Maden Kırma-Eleme zenginleştirme tesisinde, deneme üretimi tamamlanmış olup bugün itibarıyla üretim faaliyetlerine başlanmıştır. Bu işletme ile Trakya bölgesinde nispeten kalorisi düşük kömürleri daha verimli hale getirip yerli kaynakların ekonomiye kazandırılması hedeflenmektedir.

Firmamız, 31.03.2020 Tarihli KAP açıklamasında belirtildiği üzere, sektörde ki faaliyetini daha stratejik ölçüde genişletmek için, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından yapılacak olan maden ruhsatları ihaleleri ile ilgili çalışmalarına devam etmekte olup herhangi bir gelişme olması halinde gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.