E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAltınyağ Madencilik üst pazara çıkmak için başvurdu---

Altınyağ Madencilik üst pazara çıkmak için başvurdu

Altınyağ Madencilik üst pazara çıkmak için başvurdu
27 Mayıs 2022 - 19:13 borsagundem.com

Mali yapısını güçlendiren rekor kar rakamlarıyla dikkatleri üzerine çeken Altınyağ Madencilik, Borsa İstanbul’da bir üst pazara çıkmak için müracaat etti

İzmir’in en köklü sanayi kuruluşlarından Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları (#ALMAD) Yakını İzleme Pazarı’ndan bir üst pazara çıkmak için gerekli müracaatı Borsa İstanbul’a yaptı.

ALMAD’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılana açıklama şöyle: 

Yönetim Kurulumuz 27.05.2022 tarihinde yaptığı toplantıda;

Şirketimizin payları, Borsa İstanbul A.Ş.'nin 21.12.2018 tarihli kararı ile BİST Kotasyon Yönergesinin 35. maddesinin 1. fıkrasının (ğ) bendi kapsamında Yakın İzleme Pazarına alınmış ve 25.12.2018 tarihinden itibaren Yakın İzleme Pazarı'nda işlem görmektedir,

Şirketimizin bağımsız denetimden geçmiş son 2 yıllık finansal tablolarında dönem kârı gerçekleşmiş olması ve bağımsız denetimden geçmiş 31.03.2022 dönemi finansal tablolarında Özsermaye/Sermaye Oranının 1.25'den büyük olması nedeniyle, 21.12.2018 tarihinde Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulunun kararı ile Yakın İzleme Pazarı'na alınmasına ilişkin nedenlerin ortadan kalktığı tespit edilmiştir.

Şirketimizin ALMAD kodu ile Borsa İstanbul A.Ş. Yakın İzleme Pazarı'nda işlem gören paylarının, bir üst pazara geçiş için gerekli olan BİST Kotasyon Yönergesi şartlarını sağladığı tespit edildiğinden, BİST Alt Pazar'a geçiş için Borsa İstanbul A.Ş.'ye başvuru yapılmasına, oy birliği ile karar verilmiştir.

TÜRKİYE'NİN EN ESKİ VE KÖKLÜ SANAYİ KURULUŞLARINDAN BİRİ

1962 yılında temelleri atılan ve Türkiye’nin en eski ve köklü sanayi kuruluşlarından biri olan Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları madencilik sektöründe yaptığı yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Son dönemde yaptığı önemli yatırımlar şirketin kar rakamlarına da yansıyor. Şirket, 2022 yılını ilk 3 aylık döneminde karını 50 milyon liraya yükseltti. Geçen yıl aynı dönemde 5 milyon lira kar açıklamıştı. 2021 yılını 44 milyon lira karla kapatan şirket ilk üç ayda bir yıldan daha yüksek bir kar açıkladı.
2021 yılı ilk çeyreğinde 84 milyon lira olan özkaynaklar bu yıl aynı dönemde 357 milyon liraya yükseldi. Toplam kaynaklar ise 400 milyon lira seviyesine yaklaştı.

TMSF’NİN SATIŞA ÇIKARDIĞI MADENLERİ ALDI

ALMAD, 2020 yılı sonunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ihale ile satışa çıkartılan Malkara Kömür İşletmeleri Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün Tekirdağ-Malkara'da bulunan maden sahası toplam 23.600.000 TL (KDV dahil) bedeli ödenerek satın alındı.
Kısa süre önce sermayesini 275 milyon liraya yükselterek mali yapısını güçlendiren Altınyağ Madencilik’in, TMSF ihalesinden kazandığı maden sahasında 39,2 milyon ton kömür rezervi olduğu açıklanmıştı.

Bu arada, şirketin Malkara'da bulunan kömür maden sahası yatırımlarına ilişkin 27 milyon lira peşin bedelle toplam 15 adet FORD Marka, Trucks 4142 XD ve D (8x4) model damperli kamyon alımı için sözleşme imzalandı. Bu kapsamda 26,6 milyon lira nakit ödeme yapan ALMAD yetkilileri, kalan tutarın araçların tescil işlemleri sonrasında sigorta poliçelerinin düzenlenmesine müteakip ayrıca nakden ödeneceği açıkladılar.

TİCARİ BORÇLAR SIFIRLANDI

2021 yılı sonlarına doğru KAP’a yollanan önemli duyuruda şöyle denildi:

“Şirketimizin bedelli sermaye artırım sürecinde hazırlanan Fon Kullanım Raporunda ödeneceği belirtilen ve geçmiş dönemdeki ham yağ alışlarımıza ilişkin yapılan ticari satın almalar nedeniyle tedarikçimiz Bunge Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne olan 1.891.620,54 USD ve 470.331,41 TL borcumuz 10.11.2021 tarihinde (bugün) nakden ve defaten ödenmiştir.

Şirketimizin ham yağ tedarikçisi konumunda olan Bunge Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ne olan ticari borçları tamamen kapatılmıştır.

Yapılan bu ödeme ile şirketimizin bugün itibarıyla herhangi bir Ticari borcu kalmamıştır.”

Altınyağ Madencilik’ten rekor kar

 

Altınyağ Madencilik’in büyük başarısı: Ticari borç kalmadı

 

Altınyağ Madencilik büyük anlaşmada ilk kömür sevkiyatını yaptı

 

Altınyağ madeninde rekor rezerv

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 7,38
En Yüksek: 7,65
En Düşük: 7,34
Değişim -1,60 %
FK: 10,79
PD / DD: 3,49
İşlem Hacmi 4.253.342
Toplam Adet: 572.183
Ağırlıklı Ort.: 7,46