E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltının onsu 3500 doları görür mü?---

Altının onsu 3500 doları görür mü?

Altının onsu 3500 doları görür mü?
28 Temmuz 2020 - 16:07 borsagundem.com

Piyasa uzmanları altında oldukça güçlü bir boğa piyasasının olduğunda birleşiyor. Üstelik yükselişe yönelik uzun vadeli hedefler dudak uçuklatacak cinsten

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altın piyasası rekor yükselişine devam ediyor. Onsun 2 bin doların üstüne tırmandığı altın piyasasında yatırımcıların en çok merak ettiği soru yükselişin devam edip etmeyeceği.

Avustralya merkezli kaynak yatırımcılığı şirketi Martin Place Securities’in Yürütme Kurulu Başkanı Barry Dawes CNBC’ye verdiği demeçte altın piyasasının epeyce güçlü olduğunu ve altının onsunun iki yıl içerisinde 3.500 doları bulabileceğini belirtti.

Dawes röportajında, “Önemli olan şu ki altının onsu 1923 dolar seviyesi olan bir önceki rekoru çok hızlı geçti. Diğer fazlasıyla önemli şeyse 1.800 dolar seviyesini de benzeri bir kolaylıkla geçmesi. Bu bana altının çok çok güçlü bir piyasa olduğunu söylüyor” dedi.

Spot altın Asya’da gün içerisinde %0,55 değer kaybederek 1.931,24 ons seviyesinden işlem gördü.
Dawes röportajında altının geleceğine ilişkin, “İki yıl içerisinde 3.500 dolar seviyesini görüyorum” dedi. Piyasa uzmanı bir miktar düzeltmenin mümkün olabileceğini fakat rallinin gücünün çok önemli olduğunu ifadelerine ekledi.

BNP Paribas’ın Servet Danışmanlığı Birimi’nden Garth Bergman altın fiyatlarının artmadan önce yaklaşık 2.000 dolar seviyesinde dengelenebileceğini öngördü.

Bankanın Asya Pasifik Yatırım Hizmetleri’nin başındaki isim olan Bregman CNBC’deki demecinde, "Kısa vadede altının yükselişini durdurması için herhangi bir katalizör görmüyoruz. Aslına bakılırsa yeni yüksek seviyelere altını sürükleyen faktörler halen çok yerinde" dedi.

Sermaye yönetimi şirketi Swiss Asia Capital’in Genel Müdürü Juerg Kiener, altının boğa piyasasında olduğunu seslendiren bir diğer isim. Kiener, "Teknik resme bakarsanız, bu boşluğu aşağıdan yukarıya ve en üst seviyeye kadar götürebilirsiniz, bu da size yaklaşık 2.834 dolar verir ve bu da muhtemelen oldukça hızlı bir şekilde başarabileceğiniz bir başlangıç hedefi olacaktır" dedi.

Kiener uzun vadeli hedefininse önemli ölçüde yüksek olduğunu belirtiyor. Piyasa uzmanı tarihsel olarak, altın fiyatlarının diplerinden yedi ya da sekiz kat yükselerek hareket ettiğine işaret ederek, “Eğer dip seviyeniz 1.050 dolar ise yedi katında aşağı yukarı 8.000 dolar seviyesini elde edersiniz” dedi.

Altın neden cazip?

Kiener altının ABD Hazine tahvillerinin 12 ay için düşük getirileriyle karşılaştırıldığında önemli ölçüde daha fazla getiri sunduğunu belirtiyor.

Reel tahvil getirilerinin birçok ülkede negatif seviyeye ilerlediğine dikkat çeken piyasa uzmanı, “Aslına bakılırsa şu anda daha fazla verim eğrisi yok. Verim eğrisi aşağı yönlü düzleşmiş durumda” ifadelerine yer veriyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvillerinin getirisi şu anda %0,61 civarında seyrediyor.

Kiener altın piyasasındaki yeni durum için, "Sonuç olarak altın gerçekten çok, çok cazip görünmeye başladı ve bu durum sadece risk koruması arayan yatırımcılar için değil, ama aynı zamanda, verim yaratmayı hedefleyen insanları da çekiyor" dedi.

Altın neden yükseliyor?

G.Sachs: Altın ilerleyen dönemde daha da yükselecek

Altın rallisinde hedef büyüdü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)