E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltını olan dikkat! Resmen uçtu...---

Altını olan dikkat! Resmen uçtu...

Altını olan dikkat! Resmen uçtu...
08 Haziran 2015 - 18:40 borsagundem.com

Seçimin ardından ilk günde döviz piyasalarında rekorlar peş peşe gelirken, altın fiyatları da uçtu.

Altın doların istikrar kazanması ile birlikte, üç gün süren düşüşünü sonlandırdı. Altının onsu yüzde 0.55 yükselişle 1.175 dolara yükselişle, seçimin ardından rekora ulaşan dolardan aldığı destekle yurt içinde ise adeta fırladı.

1 GÜNDE 8 LİRA BİRDEN ARTTI
Kapalıçarşı'da gram altın yüzde 4.08 yükselişle 104.34 liraya ulaşırken, çeyrek altın ise yüzde 5.54 artarak 171.15 liraya satılıyor. Cuma günü çeyrek altın 163 liradan satıştaydı.

'DOLARDAKİ YÜKSELİŞ TETİKLEDİ' 
ALB Forex Yatırım Uzmanı Volkan Kuğucuk, dolar/TL'deki yükselişle birlikte altının hızla tırmanışa geçtiğini belirtirken, gram altının sabah saatlerinde 105 liraya yükselmesiyle Kapalıçarşı'da kısmi satış olduğunu kaydetti.

'KAPALIÇARŞI'DA DÜKKANLAR BOŞ'
Kuğucuk şu an için ise "Kapalıçarşı'da altın tarafı boş. Vatandaş tarafından ne alış var ne satış var. Dükkanlar boş. Fiyatlardaki yükseliş alım satım olarak yansımadı" dedi.

'DOLAR YENİ ZİRVELER YAPARSA GRAM 108 LİRAYA ÇIKABİLİR'
Dolar/TL yeni zirveler yaparsa altının gramı 107-108 liraya yaklaşabileceğini aktaran Kuğucuk "Kısa vadede 100 liranın altında fiyatı zor görüyorum. Ons fiyatında hareket olmadıkça 105-108 lira bandının üzerinde de çok fiyatlanmaz gibi görünüyor" diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)