E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAltından kaçış başladı---

Altından kaçış başladı

Altından kaçış başladı
10 Aralık 2020 - 08:07 borsagundem.com

Pandemi döneminde rekor üstüne rekor kıran altın talebi aşının bulunmasıyla önemli oranda geriledi. Son aylarda ise yatırımcılar sert satışa başladı.

Güvenli liman olarak gösterilen değerli sarı maden pandemi döneminde yatırımcılarına büyük para kazandırdı. Tarihi zirvesine ulaşan altına fiyatları değerli birçok madenden daha fazla kazandırdı.

Ülkemizde dolara bağlı olarak fiyatı daha hızlı artış gösteren altına en çok takip edilen yatırım aracı oldu. Ancak son dönemde gelen aşı haberleri tabloyu tersine çevirdi, altından kaçış başladı.

Altın destekli borsalarda işlem gören yatırım fonlarının (ETF), Kasım ayında tarihteki en büyük ikinci çıkışları gördü. Dünya Altın Konseyi (WGC) analistlerine göre, aşı haberleri küresel ekonomi için bir miktar umut yaratırken, piyasadaki yatırımcı duyarlılığının değişmesi, yatırımcıların geçen ay altından kaçmasına ve daha riskli varlıklara geçmesine neden oldu.

WGC'nin son raporunda, altın destekli borsalarda işlem gören yatırım fonlarının yaklaşık 12 aydır ilk aylık çıkışları görüldüğünü belirtildi; Bu çıkışların hızının piyasa tarihindeki en hızlı ikinci çıkışı yansıttığı belirtildi.

Rapor, altın destekli ETF piyasasının geçen ay küresel olarak 107 ton daraldığını ve yönetim altındaki varlıkların değerinin 6.8 milyar dolar veya% 2.9 düştüğünü gösterdi. Altın destekli ETF'lerden çıkış, altın fiyatının dört yıldaki en kötü aylık performansını görmesiyle meydana geldi.

Altın fiyatları bir aşağı bir yukarı

 

Döviz ve altın işlemlerinde T+1 valör kaldırıldı

 

Türkiye'nin altın ithalatı yaklaşık yüzde 50 arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZELİHA KARAKAŞLI10 Aralık 2020 12:02

    Nasıl olacak tüm ülkeler sınırsız para basıyor bu paralar küpemi gidecek.altın böyledir düşer düşer bir anda patlar.

  • misafir10 Aralık 2020 08:46

    Altınla ilgili olumsuz yani sat haberleri geldiyse demekki alma zamanı geldi.