E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yükseliş sürecek mi?---

Altında yükseliş sürecek mi?

Altında yükseliş sürecek mi?
27 Eylül 2013 - 12:09 borsagundem.com

Ünlü altın analistleri altınla ilgili hangi öngörüde bulundu. İşte altınla ilgili o tahminler...

Altın analistleri varlık alımlarının devam etmesi ve borç tavanı riskinin daha belirgin hale gelmesiyle altının yükselmeye devam edeceği tahmininde bulunuyor.Altın analistleri ABD'de devam eden parasal teşvik desteği ve bütçe görüşmelerinin uzlaşmayla sonuçlanmayacağı tahminleriyle hükümetin kapanması tehditi üzerine üst üste 2. hafta fiyatların artacağı beklentisi içerisindeler.
Bloomberg tarafından yapılan ankete katılan analistlerin 17'si fiyatların önümüzdeki hafta yükselmesini beklerken, 7 tanesi düşeceğini belirtti ve 3 analist tarafsız görüş bildirdi. Nisan ayında ayı piyasasına gerileyen altın Temmuz'dan bu yana yüzde 7.3 yükselerek son bir yılın ilk çeyrek dönemlik yükselişine ilerliyor. Külçe altın buna rağmen yatırımcıların sarı metale olan güvenlerini kaybetmeleriyle beraber son 13 yılın ilk yıllık düşüşüne hazırlanıyor. Federal Reserve geçtiğimiz hafta beklenmedik bir şekilde varlık alımlarını sabit tutarak sıkı mali politikaların ekonomi için hâlâ risk yarattığını belirtti. ABD Başkanı Barack Obama ve kongredeki Cumhuriyetçiler bütçe görüşmelerine başlamaya hazırlanırken, restleşmeler hükümetin geçici bir süre de olsa kapanabileceği riskini oluşturuyor.
Dublin merkezli GoldCore Ltd. direktörü Mark O'Byrne, "Görünüm ultra-genişlemeci para politikasının devam etmesi ve ABD borç tavanı konusunda anlaşmanın olmayacağı riskleriyle beraber pozitif. Borç tavanı sorununu çözebilirler ama bunu nasıl çözecekleri asıl önemli olan mesele. İnsanlar güvenli liman olarak altın alabilir" yorumunu yaptı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsazede27 Eylül 2013 13:05

    Hergün birileri altın yorumu ve tahmini yapıyor hiç biri de tutmuyor.Sadece kafa karıştırıyorsunuz başka bir işe yaramıyorsunuz.Harici olarak şunu da belirtmek istiyorum İAR KAZANDIRAN GRAM ALTIN diye reklamını koymuşsunuz tıkladım gram altın 92,75 tl yazıyor halbuki gram altın şu anda 86 tl dir.Bu altın ne kazandırsın millete söyleyin.Yazık size başka sözüm yok