E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yükseliş devam edecek mi?---

Altında yükseliş devam edecek mi?

Altında yükseliş devam edecek mi?
02 Temmuz 2020 - 17:32 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta 1.800 dolar seviyesine ulaşan altının onsunu yeni yükselişler bekliyor. Uzmanlara göre altındaki yükseliş piyasalara salınan yüksek miktardaki likidite ve korona virüs belirsizliğinden kaynaklanıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Altının onsu 1.800 doların üzerine çıkarak bu hafta içerisinde neredeyse 9 yılın zirvesine ulaştı. Gün içerisinde aşının bulunması haberleriyle bir miktar gerileyen altın uzmanlara göre gelecek dönemde 1.900 seviyesini görebilir. Değerli metal ikinci çeyrekte %13’ün üzerinde yükseliş gösterdi. Hisse senetleri endeksindeki risk nedeniyle güvenli liman özelliği taşıyan ve bu nedenle de geleneksel olarak borsalarla zıt bir biçimde yükselen altın, geçtiğimiz çeyrek boyunca devam eden rallisinde alışılmışın aksine borsalarla beraber yükseldi.

ABD merkezli borsa şirketi MKM Partners’ın Baş Piyasa Teknisyeni JC O’Hara CNBC’ye verdiği röportajda, “Altın ve hisse senetleri artık birbirlerinden ipucu alamıyor” dedi. O’Hara bunun yerine altının hazine tahvilleri verimliliği, reel getiriler gibi piyasanın farklı bölgelerinden bilgi sağladığını belirtiyor.

JC O’Hara röportajında, “Tahviller düştüğünde altın daha çekici hale geliyor” dedi. O’Hara’nın ifadelerine göre 10 yıllık ABD Hazinesi tahvilleri ile altın karşılaştırıldığında tahvil verimleri 2020’nin büyük bir bölümünde negatif seyirde ve düşüşte olduğu görülüyor. Bu durum yakın gelecekte değişecek gibi de görünmüyor.

O’Hara gün içerisinde verdiği röportajda %7’lik bir düşüş öngörerek altının 1.900 dolar seviyelerine çıkabileceğini belirtti. Tahvillerdeki düşük verim ve yüksek fiyatlar altını en çekici güvenli liman haline getirdi.

Volatilite endeksi gerekeni yapacak

Yatırım danışmanlığı şirketi Chantico Global’ın CEO’su Gina Sanchez altının yükselişine devam edeceği konusundaki fikre katıldığını belirtiyor. Sanchez, “Sanırım daha yüksek seviyeleri göreceğiz ve bunu altın için yeni bir trendin başlangıcı olarak görüyorum. Altını harekete geçiren en önemli unsurlarından birisi verimli olması. Sadece ABD’de değil dünyanın dört bir yanında hükümetlerle piyasaya likidite bombası bıraktık. Bu gelecek yıllar için altını yükseltecek uyarıcı bir etkiye yol açacaktır” dedi.

ABD Merkez Bankası korona virüs salgınının neden olduğu ekonomik zayıflığı dengelemek için piyasalara daha büyük miktarlarda likidite enjekte etmeye devam ediyor. Sanchez ayrıca virüsün sebep olduğu belirsizliğin altına olan iştahı arttırabileceğini belirtiyor. Sanchez, “Aşıyı görene kadar volatilite bunun için gerekeni yapar” dedi.

Altının kilogramı 389 bin 700 liraya geriledi

 

Borsaları bekleyen en büyük tehdit panik

 

Boykota rağmen hisseleri yükselmeye devam ediyor

 

Borsa İstanbul yönünü yeniden yukarı çevirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • *** ? ***02 Temmuz 2020 22:57

    borsa var iken altında nedir en fazla % 10 yükselir sene sonuna kadar bizler her gün bir hissede % 10 voleyi vuruyoruz.endeksin yılsonuna kadar 250 000 endekse yükseleceği devamlı söylenmekte millette gözü kapalı batık şirketlere ve çöp hisse senetlerine dahi dahi para yatırıyorlar.

  • EKRİST02 Temmuz 2020 20:44

    tüm ülkeler trilyonlarca para basacak altın buralarda kalacak hemi.güldürmeyin beni.bir anda bomba gibi de patlar.öyle abd falan filen da bunu asla kontrol edemez.bunlar bir anlık zamanlara bağlı.

  • Şampiyon02 Temmuz 2020 18:09

    Sürecek tabi yine şampiyon altın olacak