E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yükseliş beklentisi korunuyor---

Altında yükseliş beklentisi korunuyor

Altında yükseliş beklentisi korunuyor
08 Temmuz 2021 - 08:04 borsagundem.com

Goldman Sachs, altın fiyatında ılımlı yukarı hareketin devam etmesini bekliyor

Goldman Sachs analisti Mikhail Sprogis altın fiyatlarında yukarı hareketin daha yeni başladığını belirti ve 200 dolar/ons hedefini tekrarladı.

Sprogis yayınladığı araştırma notunda, ABD Hazine kâğıdı getirilerinin düşmesinin ve enflasyon endişelerinin yatışmasının altın fiyatına destek vereceğini öngördü.

Altın fiyatının ılımlı enflasyon ve devam eden global toparlanmayı fiyatlamaya yeniden başladığını belirten Sprogis, gayrimenkul fiyatlarında artışın yavaşlamasının ve gelişmekte olan piyasa refahında devam eden iyileşme ile birlikte altın fiyatında ılımlı yükseliş beklediğini vurguladı.

Sprogis'in ortaya koyduğu 2000 dolar/ons hedefi cari seviyelerden yüzde 11 artışı işaret ediyor. Altın fiyatı Temmuz 2020'de 2036 dolar/ons seviyesini görmüştü.

Salı günü hızlı bir yükselişle 1.815 dolara tırmanan ons altın, sonrasında yeniden 1.800 doların altına geri çekilmişti. Fed tutanaklarının açıklanmasının ardından çarşamba gününü 1.800 doların üzerinde kapatan ons altın, doların kuvvetlenmesiyle beraber perşembe günü 1.797 dolar civarında bulunuyor.

Nisan ve Mayıs’ta küresel altın fiyatları ve Dolar/TL ’deki yukarı yönlü hareketi takip ederek istikrarlı bir yükseliş kaydeden gram altın, Haziran başında 527 TL’ye ulaşarak bu yılın zirvesini görmüştü. Sonrasında küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyi takip eden gram altın, Haziran ortasından bu yana dar bir fiyat aralığında seyrediyor.

FED'in varlık alımlarını azaltma zamanı geldi mi?

NYSE, Fed tutanaklarının ardından yükselişle kapandı

Asya borsaları aşağı yönlü seyir izledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)