E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yukarı yönlü hareket---

Altında yukarı yönlü hareket

Altında yukarı yönlü hareket
20 Mayıs 2022 - 11:12 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 947,5 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.554 lira, Cumhuriyet altını 6.349 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,95 artışla 940,5 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,7 artışla 947,5 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.554 lira, Cumhuriyet altını da 6.349 liradan satılıyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin "ekonomide yumuşak iniş" için gereken her şeyi yapacakları sinyalini vermesinin ardından dün yüzde 1,36 yükselişle günü 1.841,6 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,2 artışla 1.844,9 dolardan işlem görüyor.

Analistler, küresel çapta enflasyonist baskıların devamına işaret eden gelişmelerin, daha agresif merkez bankaları ve büyüme odaklı endişelerin gündemde kalmasına neden olduğunu ifade etti.

Yatırımcıların riskli varlıklardan güvenli limanlara yönelimi sürerken, mevcut endişelerin aşırı fiyatlandığına dair görüşlerin de olduğuna işaret eden analistler, Çin Merkez Bankası'nın 5 yıllık referans kredi faizini yüzde 4,60'tan yüzde 4,45'e indirmesinin küresel ölçekte piyasaları desteklediğini kaydetti.

Analistler, bugünün veri gündeminde Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksinin öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.830 ve 1.800 doların destek, 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da geçtiğimiz haftalarda yaşanan hızlı geri çekilme sonrasında etkili olan tepki hareketlerinin güç kazandığını görürken, dün %1.36 yükseliş ile 1841.06 seviyesinden kapanış gerçekleşti. Göstergelerin güç kazanıyor olması ve 1833$ seviyesinin üzerinde yaşanan kapanış teknik açıdan olumlu görünümü arttırıyor. 1833$ seviyesini kısa vadeli hareketlerde kritik nokta olarak takip edeceğiz ve bu seviyesinin üzerinde tepki hareketlerinin devamını bekliyor olacağız.
Gram/Altın’da hafta başından itibaren etkili olan tepki hareketinin devamı görülürken, dün %0.95 değer kazanımı ile 940.46TL’den kapanış gerçekleşti. Ara direnç olarak takip ettiğimiz 930TL seviyesinin kırılması yükseliş hareketinin devamını desteklerken, bu seviye artık kısa vadeli destek noktası olarak takip edilebilir. Trendin devamı halinde ise 941 ve 960 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilir.' denildi.

İnfo Yatırım Forek Bülteninde, 'Bu hafta yoğun bir ekonomik veri haftasıydı ve piyasalar oldukça volatil bir hafta yaşadı. Fed Başkanı Powell’ın konuşmaları, FOMC üyelerinin konuşmaları ve diğer önemli veriler, ons altın ve ABD endekslerinde oldukça volatiliteye neden oldu. Pazartesi ilk işlem gününden bu yana genel olarak baktığımızda ons altında %1.50 üzerinde bir değer kazanımı yaşadığı görülüyor. Son haftalarda haftayı kayıp ile kapatan ons altının bu hafta sergileyeceği performans bugün sonunda belli olacak. Ons altın dün de yükselişlerine devam ederek 1849 seviyelerini test etti. Aynı zamanda ABD endekslerinde yaşanan yüksek kayıplar, ons altında talep yarattı ve ons Perşembe günü %1.40 üzerinde değer artışı yaşayarak günü artıda kapattı. Yeni günde 1841 seviyesinde açılan altın, sabah saatlerinde yatay bir seyir izledi. Haftanın son işlem günü, ekonomik takvimde sakin bir gün yatırımcıları bekliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1860 – 1880 – 1910 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1832 – 1805 – 1785 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar, altın fiyatındaki yükselişi baskılıyor

 

Altın’da 1800$ desteği etkili oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)