E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yön yukarı---

Altında yön yukarı

Altında yön yukarı
06 Ocak 2023 - 11:00 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 1.109 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın ise 1.820 lira, Cumhuriyet altını da 7.380 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,03 azalışla 1.106 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,3 değer kazanarak 1.109 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.820 lira, Cumhuriyet altını da 7.380 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün yüzde 1,19 düşüşle günü 1.833 dolardan tamamlamasının ardından, bugün 1.837 dolardan işlem görüyor.

Analistler, enflasyon ve resesyon endişeleri arasında ABD'den gelen makroekonomik verilerin karışık sinyaller vermesiyle varlık fiyatlarında oynaklığın arttığını bildirdi.

Dün açıklanan verilere göre ABD'de hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ise 44,7'ye gerilerken, ADP özel sektör istihdamı 235 bin artarak öngörüleri oldukça geride bıraktı.

İstihdam verisinin ardından ABD Merkez Bankası'nın (Fed) şahin politikalarına beklenenden daha uzun süre devam edebileceği beklentileri artarken, para piyasasındaki fiyatlamalara göre Fed'in gelecek ay politika faizini 25 baz puan artıracağına yönelik beklentiler yüzde 59'a indi, 50 baz puan öngörüleri ise yüzde 41 seviyesine çıktı.

Analistler, bugün ABD'de tarım dışı istihdam ve Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.820 doların destek, 1.870 doların direnç konumunda olduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,"Ons altın yükseliş hızını keserek hafif geri çekiliyor. FOMC toplantı
tutanaklarının şahin mesajlar vermesinin ardından dün ABD'de açıklanan ADP Tarım Dışı İstihdam verisinin 150.000 artış beklentilerine karşın 235.000 artış göstermesi işgücü piyasasının güçlü seyrini koruduğunu ortaya koydu ve Fed'in faiz artırımlarında agresif olacağı endişeleriyle risk iştahını baskıladı. Verinin ardından endeksler ve ons altında geri çekilme izlendi, Dolar Endeksi ise hafif güç kazandı. Bugün ise gözler ABD Tarım Dışı İstihdam verisinde olacak.Verinin olumlu gelmesi durumunda ons altında geri çekilme devam edebilir." denildi

Vakıf Yatırım Foreks bülteninde,"ABD’de gelen ekonomik verilerin ardından bir miktar aşağıya gelen ons altında teknik görünüm bozulmuş değil. Kısa vadede 1,870 direnç, 1,820-1,800-1,780 destek olarak izlenebilir. 1,820 seviyesi korundukça yukarı hareketin devamını bekliyoruz. Bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verileri hareketin devamı adına kritik olacak." denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, "Dün Ons Altındaki düşüşle birlikte %1.05 değer kaybeden Gram Altın 1106.19 seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. İndikatörlere baktığımızda ise karışık seyirin etkili olduğu görülmektedir. Kısa vadeli görünüm açısından 1094 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirmesini olumlu buluyoruz. Ancak 1094 seviyesinin kırılması durumunda satışlar derinleşebilir. 1080 ve 1000 seviyelerini ise alt destek noktaları olarak verebiliriz. İlk direnç noktası olarak ise 1124 seviyesi takip edilebilir. 1150 ve 1200 seviyelerini ise üst direnç noktaları olarak izlenebilir. 

ABD’de özel sektör istihdam rakamlarının beklenenden iyi gelmesinin ardından güçlenen DXY ve ABD tahvil getirilerindeki artışlar sonrasında gerileyen Ons Altın dün %1.19 değer kaybederek günü 1833.30 seviyesinden kapattı. Güne sınırlı pozitiflikle başlayan Ons Altının teknik göstergelerine baktığımızda genelinin pozitif görünümü koruduğu gözlemlenmektedir. 1833 desteğinin üzerindeki kapanışlar olumlu görünümü destekliyor. Ancak bu seviyenin kırılması geri çekilme hareketini hızlandırabilir. 1865 seviyesini ise ilk direnç noktası olarak verebiliriz. Bu direncin kırılması Ons Altında yukarı yönlü hareketi hızlandırabilir." denildi.

Dolar/TL'de kısmi artış

 

Piyasalarda gözler ABD'nin istihdam verilerinde

 

Petrol fiyatları yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)