E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yön yukarı---

Altında yön yukarı

Altında yön yukarı
23 Eylül 2022 - 10:51 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 987 lira seviyesinde işlem görüyor. çeyrek altın 1.625 lira, Cumhuriyet altını da 6.610 liradan satılıyor.

Dün, ons altın fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,1 azalışla 985 liradan tamamladı.
 
Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 987 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.625 lira, Cumhuriyet altını da 6.610 liradan satılıyor.
 
Altının ons fiyatı, şu dakikalarda ise önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 1.667 dolardan işlem görüyor.
 
Analistler, gelişmiş ülke merkez bankalarının artan enflasyonist baskılar karşısında agresif faiz artırımlarına devam edeceği beklentileri ile resesyon endişelerinin derinleştiğini belirterek, doların diğer para birimleri ve emtialar karşısında değer kazandığını söyledi.
 
Bugün ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın açılış konuşmasını yapacağı ve salgın sonrası ekonomiye geçiş temasıyla düzenlenecek "Fed Listens" etkinliğinin izleneceğini aktaran analistler, veri gündeminde ise dünya genelinde açıklanacak öncü imalat sanayi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin (PMI) öne çıktığını kaydetti.
 
Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.640 ve 1.620 doların destek, 1.690 ve 1720 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde,"Geçtiğimiz haftalarda baskılı fiyatlamalar gerçekleştiren altında bu hafta gözler FED kararındaydı. Banka Çarşamba akşamı son bulan toplantısı sonrasında 75 baz puanlık faiz artış kararı verdiğini açıkladı. Ek olarak; Fed Başkanı Powell resesyon pahasına da olsa enflasyonun düşürüleceğine yönelik mesajlar verirken, sıkılaşma adımlarının devam edebileceği beklentileri oluştu. Bu gelişmeler ise altını baskılamaya devam etti. Haftaya 1674 seviyelerinde başlayan altın, aşağı yönlü hareketlenmeler ile 1655 seviyelerini test etti. Buralardan itibaren ise bir miktar toparlanma hareketleri yaşanırken, haftanın son işlem gününde haftaya başlangıç seviyesinin yakınlarında fiyatlamalar gerçekleşiyor. Yeni günde 21:00’da FED Başkanı Powell’ın yapması planlanan konuşması takip edilecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1680 – 1692 - 1705 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1655 – 1635 - 1612 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir." denildi

A1 Capital Yatırım bülteninde,"Son günlerde sıkışlık bir seyir izleyen Gram/Altın günü %0.12 oranında değer kaybı ile 985.11 seviyesinden günü tamamladı. 968 TL desteği önemini koruyor. Kısa vadeli göstergelerin toparlanıyor olması yükseliş potansiyelini arttırırken, bu desteğinin üzerinde etkili olabilecek tepki yükselişlerinde 998 ve 1018 seviyeleri kısa vadeli dirençler olarak takip edilebilr.
968’nin altına inilmesi durumunda ise yeni açılacak pozisyonlarda ısrar edilmemeli.

Ons/Altın dün %0.15 oranında sınırlı değer kazanımı ile 1671.33 $ seviyesinde günü tamamladı.1650$ seviyesinin üzerinde oluşan desteğe rağmen, tepki denemeleri zayıf kalıyor. Teknik göstergelere baktığımızda ise hafif toparlanma çabasını olumlu buluyoruz. 1650 seviyesinin üzerinde etkili olacak tepki yükselişlerinin güç kazanabilmesi için 1681$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli." denildi

Dolar dot plot grafiği ile güçlendi

 

Petrol fiyatları resesyon endişesiyle geriledi

 

Temel metaller, talep belirsizliği nedeniyle karışı seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)23 Eylül 2022 11:38

    Ben en çok altın ile şaşırmış durumdayım. devlet tahvilleri çıkıyor, ülke paraları suni baskılar ayarlamalar ile dünyada geziyor ama altın nedense hak ettiği ilgiyi görmuyor.. abd hisse senetleri daralma ile nasıl olacak? avrupa ekonomık soğuma ile nasıl olacak ? dünyalar devletler paralarını nerelere koyacak ?  abd üretmez durur ise ekonomi, işsizlik... tedatıkçı ab den mal almama. Tc nin ihracat yapamaması. ee ulke paraları ne ifade edecek bu durumda ? ticaret altın ile mi olur? ülke paraları ile mi? bu düşünc eile bu kadar yıpranmaz dedim ama şaşırttı :D gerçi beinm tarzım deil bana göe hantal bir piyasa... gösterge olarak bakıyorum sadece