E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yön yukarı---

Altında yön yukarı

Altında yön yukarı
21 Eylül 2022 - 11:09 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 985 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.615 lira, Cumhuriyet altını 6.600 liradan satılıyor.

Dün, ons altındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,4 azalışla 980 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından saat 10.50 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 985 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.615 lira, Cumhuriyet altını da 6.600 liradan satılıyor.

Dün yüzde 0,7 azalışla günü 1.665 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışının 0,4 üzerinde 1.672 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu akşam açıklayacağı faiz kararı öncesi altın fiyatlarında dalgalı bir seyir izlendiğini belirterek, karar sonrası Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı konuşma ve güncellenen makroekonomik projeksiyonlarda para politikasının gelecek dönem seyrine ilişkin ipuçlarının aranacağını söyledi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu hafta yüzde 83 ihtimalle 75 baz puan faiz artırmasının beklendiğini aktaran analistler, kasım toplantısı için ise tahminlerin 50 baz puanda yoğunlaştığını dile getirdi.

Öte yandan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını desteklediklerini belirterek, askeri kısmi seferberlik ilan etti.

Analistler, Putin'in açıklamalarının küresel ölçekte risk algısını artırdığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.650 ve 1.620 doların destek olduğunu, 1.690 ve 1720 doların direnç konumunda bulunduğunu bildirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Altın için haftanın en önemli günü geldi çattı. Uzun süredir piyasalar FED’in Eylül kararını merakla bekliyor ve ABD kanadından gelen ekonomik veriler ile karara dair ipuçlarını arıyorlardı. Son önemli ekonomik veri ise geçtiğimiz hafta gelmiş ve enflasyon verisi beklentileri aşmıştı. Böylelikle FED’in 100 baz puan faiz artış ihtimalleri de piyasalarda daha sesli konuşulmaya başlanmıştı. Fakat genel kanı 75 baz puanlık faiz artışı yönünde ağırlık kazanmış durumda. Beklentilerin üzerinde gelebilecek bir faiz artış kararı, herhangi bir faiz getirisi olmayan değerli metaller üzerinde baskıların artmasına neden olabilir. FED kararını TSİ 21:00’da açıklanacak. TSİ 21:30’da ise mikrofon başında Fed Başkanı Powell geçecek ve soruları cevaplayacak. Bu sebeple söz konusu saatlerde oldukça volatil fiyatlamalar gerçekleşecektir. Karar öncesinde ise TSİ 17:00’da ABD kanadından gelecek olan Mevcut Ev Satışları verisi izlenecek. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1680 – 1692 - 1705 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1655 – 1635 - 1612 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Ons/Altın’da 1650$ desteğinin üzerinde tutunma çabası sürerken, dün %0.65 oranında zayıf geri çekilme ile 1664.82 seviyesinde kapanış gerçekleşti. Son günlerde 1650$ seviyesinin üzerinde gerçekleşen tutunma çabasına rağmen tepki denemeleri zayıf kalıyor. Teknik göstergelerinde negatif yönde hareket ediyor olması tepki olasılığını azalttığın söyleyebiliriz. 1650$ seviyesinin üzerinde etkili olacak tepki yükselişlerinin güç kazanabilmesi için 1681$ seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli.

Gram/Altın dün %0.43 oranında sınırlı düşüş ile 979.98 seviyesinden günü tamamladı. Son günlerde üzerinde hareket edilen 968 TL desteğinin üzerinde kalınması tepki potansiyelini artıracaktır. Kısa vadeli göstergelerin toparlanıyor olması yükseliş potansiyelini artırıyor. Ancak 968’nin altına inilmesi durumunda yeni açılacak pozisyonlarda ısrar edilmemeli.' denildi.

Dolar endeksi 20 yılın zirvesinde

 

Tarımsal girdi fiyatlarında büyük artış

 

Borsa yeniden düşüşe geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)