E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yön yukarı---

Altında yön yukarı

Altında yön yukarı
18 Eylül 2023 - 10:24 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 1.675 lira seviyesinden işlem görüyor.

Geçen hafta 1.687-1.623 lira bandında hareket eden altının gram fiyatı, haftayı yüzde 0,87 değer kazancıyla 1.670 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 10.05 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,30 artarak 1.675 liradan işlem görüyor.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,22 üzerinde 1.928 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bu hafta ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ile Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının altının yönü üzerinde etkili olacağını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.915 doların destek, 1.940 doların ise direnç konumunda olduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Altın kanadında geçtiğimiz hafta ABD kanadından gelen enflasyon verisi izlenmiş ve verinin beklentilerin üzerinde gelmesi ile birlikte altın üzerinde baskı oluşmuştu. Yeni haftaya başlarken gündem FED’in faiz kararı olacak. Yarın başlayacak olan para politikası kurulu toplantısı 2 gün sürecek ve Çarşamba günü FED kararını açıklayacak. Genel beklentilere bakacak olursak FED’in bu toplantı da pas geçmesi bekleniyor. Kasım ayında ise faizlerin artırılma ihtimali bir miktar daha yüksek. Fakat beklentiler ne olursa olsun bankanın kararı ile birlikte küresel bazda da volatilite artacaktır. Bununla birlikte FED’in 2024 yılında nasıl bir faiz patikası izleyeceği merak ediliyor. Gelen veriler ve alınan karar metinlerinde bunun ipuçları aranıyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 1932 – 1940 - 1950 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1923 – 1914 - 1900 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.' denildi.

Dolar yeniden 27 lirayı aştı

 

Metal fiyatlarında Fed öncesi temkinli seyir

 

Petrolde 'arz açığı' endişesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kız selim maçka parkından 18 Eylül 2023 11:00

    şu an tek sağlam güvence altın .borsa zaten bitti.bundan sonra ıflah olmaz belki 6 binli rakamlara geldiğinde duruma göre.fakat reformlar olmadıkça tuik de oldukça yabancı gelmeyecek .araplar bilem gelmedi .akapa parti rejimi durduramyıo çöküşü.Sayın Şimşek çok yanlış başladı keşke gelmeseydi kariyeini bu derece riske etti .hele eski yapı kredi danışmanı çok öenmli isim o bilem geçen ay merkez bank yardımcılığını kabul edince bi şeler olcak galiba diyoduk olmadı daha kötü oldu .ekoominin başında kim var şahap beymi , Sayın şimşekmi , Sayın cevdet beymi .belli değil.herkes her telden çalıyor gibi .böyle bir sistemle asla başarılı olunmaz .hele reformlar yapılmadan asla .altın en iyi yatıırm gibi