E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında yeni varyant tehdit mi?---

Altında yeni varyant tehdit mi?

Altında yeni varyant tehdit mi?
30 Kasım 2021 - 08:38 borsagundem.com

Altın fiyatları, yeni korona virüs varyantı Omikron'un yarattığı endişelerin azalmasıyla kayıplarını sürdürerek 1.790 doların altına geriledi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki gerilemeye rağmen Dolar/TL ’deki yükselişi takip etti

Altın fiyatları, piyasalardaki risk iştahının artmasıyla beraber düşerken Piyasa Analisti Edward Moya yeni korona virüs varyantının daha fazla tedarik problemine yol açmasıyla Fed'in faizleri daha hızlı artırabileceğini ve bunun altını aşağı yönlü baskılayacağını belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell, Senato Bankacılık Komisyonu’nda yapacağı konuşmanın bir gün önce yayımlanan metninde Omikron varyantının istihdam ve ekonomik faaliyet için aşağı yönlü riskler oluşturduğunu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden ise Amerikan vatandaşlarına panik yapmamaları çağrısında bulunurken ilaç firmalarının yeni varyant aşısı üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Ons altın, geçen haftaya 1.850 dolar civarında başladıktan sonra hızlı bir şekilde 1.800 doların altına gerilemiş ve cuma gününe kadar bu seviyelerde yatay bir seyir izlemişti. Cuma günü yeni korona virüs varyantı Omikronun piyasalarda yarattığı endişelerle 1.815 dolara kadar tırmanan ons altın, varyant endişelerinin azalması sonrasında gerileyerek 1.789 dolar civarında işlem görüyor.

Geçen hafta dolar/TL’deki yükselişle 777 TL’ye kadar yükselerek rekor kıran gram altın, haftanın ikinci yarısında kurdaki gerilemeyle beraber 720 TL’nin altına düşmüştü. Gram altın, küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki yatay seyirle haftaya 713 TL seviyesinde başladıktan sonra dolar kurundaki yükselişle 733 TL civarında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)