E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında temkinli fiyatlama---

Altında temkinli fiyatlama

Altında temkinli fiyatlama
10 Mart 2023 - 11:15 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, yeni güne yükselişle başlamasının ardından 1.119 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.840 lira, Cumhuriyet altını da 7.440 liradan satılıyor.

Dün, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,97 artışla 1.116 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 10.40 itibarıyla yüzde 0,27 değer kazanarak 1.119 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.840 lira, Cumhuriyet altını da 7.440 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı da dün yüzde 0,95 artışla 1.831 dolardan kapanmasının ardından, şu dakikalarda önceki kapanış seviyesinin hemen üzerinde, 1.833 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, dünya ekonomilerinin çoğunda enflasyonla mücadele devam ederken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizini beklentilerin üzerinde bir noktaya kadar yükselteceğine yönelik fiyatlamaların ülkede bazı bankaların tahvil pozisyonlarında büyük zararlar oluşmasına neden olduğunu bildirdi.

Dün ABD'li banka hisselerinde görülen sert düşüşlerin risk algısını artırdığını ve altın fiyatlarını desteklediğini aktaran analistler, para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in bu ayki toplantıda 50 baz puanlık faiz artışına gideceğine yönelik beklentilerin yüzde 79'dan yüzde 63'e gerilediğini söyledi.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporundaki verilerin piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.790 doların destek, 1.850 ve 1.880 doların direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Saat 16.30'da açıklanacak istihdam raporunda yer alan tarım dışı istihdamın 205 bin artması, işsizlik oranının ise yüzde 3,4'te sabit kalması bekleniyor.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, "Ons altında alçalan kanalının içinde fiyatlamalar takip ediliyor. Dün açıklanan ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üstünde gerçekleşerek işgücü piyasasının biraz da olsa gevşediğine işaret etti. Piyasada olumlu karşılanan veri sonrası dolar endeksi geri çekilirken riskli varlıklar ve ons altın değer kazandı. Asya piyasalarında ise Japonya’da faiz oranı kararı takip edildi. Buna göre BoJ, beklentilere paralel faizleri %-0,1 seviyesinde sabit bıraktı. Bugün ise gözler ABD Tarım Dışı İstihdam verisinde olacak. Geçen ay beklentilerin çok üzerinde açıklanan verinin bu ay 205 bin artış göstermesi bekleniyor. Verinin beklentiyi aşması durumunda Fed tonunu şahinleştirebilirken ons altın fiyatları baskılanabilir." denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, "Ons Altına bağlı hareket eden Gram Altın dün %0.98 değer kazanarak günü 1114.37 seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelerin genelinde toparlanma çabası gözlemlenmektedir. İlk direnç noktası olarak gördüğümüz 1120 seviyesini gün içi test etmiş olmasına rağmen yükseliş hareketinin devamı açısından bu direncin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi gerekmekte. Yukarı yönlü hareketliliğin devamında ise 1144 ve 1161 seviyeleri üst direnç noktaları olarak hedeflenebilir. 1094 seviyesini ise ilk destek noktası olarak izleyebiliriz. Bu desteğin aşağısına inilmesi durumunda Gram altında güç kaybı görülebilir.

ABD istihdam verisi öncesi güçsüzleşen Dolar karşısında Ons Altın dün %0.94 değer kazanarak günü 1830.91$ seviyesinden tamamladı. Teknik göstergelere baktığımızda ise indikatörlerin genelinde toparlanma çabası izlenmektedir. 1861$ seviyesini kısa vadede ilk direnç noktası olarak izleyeceğiz. Bu direncin üzerinde kapanış gerçekleştirmesi durumunda Ons Altında yükseliş hareketi hızlanabilir. Kısa vadede 1861$ direncini aşamaması durumunda ise zayıflama görülebilir. İlk destek noktası olarak 1804$ seviyesi takip edilebilir." denildi.

Altında yükseliş emareleri

 

Altının kilogramı 1 milyon 127 bin 500 liraya yükseldi

 

Altında yatay seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)