E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında temkinli bekleyiş---

Altında temkinli bekleyiş

Altında temkinli bekleyiş
22 Şubat 2023 - 11:16 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından 1.115 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 1.830 lira, Cumhuriyet altını 7.410 liradan satılıyor

Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 azalışla 1.114 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 10.45 itibarıyla 1.115 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.830 lira, Cumhuriyet altını da 7.410 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün günü 1.835 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda önceki kapanışının yüzde 0,11 üzerinde 1.837 dolardan işlem görüyor.

Analistler, enflasyon endişeleri ve para politikalarına yönelik belirsizliklerin devam ettiğini belirterek, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklanacak toplantı tutanaklarının yatırımcıların odağına yerleştiğini kaydetti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay 50 baz puan faiz artırabileceğine ilişkin beklentiler yüzde 24'e çıkarken, Fed tutanaklarında şahin dilin korunması ve en az iki faiz artışına daha işaret edileceği öngörülüyor.

Bugünün veri gündeminde ise Almanya'da Ifo iş dünyası endeksinin öne öne çıktığını aktaran analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.820 doların destek, 1.860 doların direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

Öte yandan bugün açıklanan verilere göre Almanya'da yıllık enflasyon şubatta yüzde 8,7 ile beklentiler seviyesinde gerçekleşti.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altında temkinli seyir korunuyor. Dün gözler Euro Bölgesi ve ABD'de Şubat ayı PMI verilerindeydi. Buna göre Euro Bölgesi'nde hizmet PMI beklentileri aşarak büyüme bölgesinde kalmayı sürdürürken imalat PMI beklentilerin altında kaldı ve daralmaya işaret etti. ABD'de ise hizmet PMI 50,5 ile büyümeye işaret ederken imalat PMI 47,8 ile beklentileri aşsa da eşik değerin altında kaldı. Enflasyonist endişelerle Fed'in Mart toplantısında 50 baz puan arış ihtimali %24'e yükselirken dolar endeksi de güçlü görünümünü koruyor. Bugün yayımlanacak Fed toplantı tutanaklarında faiz sürecine ilişkin ipucu aranacak. Fed'in şahin tonunu sürdürmesi durumunda risk iştahı baskılanırken ons altındaki geri çekilmenin de devamı beklenebilir.' denildi.

Türkiye’nin İsviçre’den altın ithalatı rekor kırdı

 

Uzmanlardan altın için kritik uyarı!

 

Para politikalarına yönelik belirsizlikler fiyatlamaları zorlaştırıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)