E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında tahvil baskısı---

Altında tahvil baskısı

Altında tahvil baskısı
30 Mart 2021 - 08:40 borsagundem.com

Altın fiyatları, Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alım hızında bir değişiklik görülmemesi ve yükselen ABD Hazine tahvil faiziyle gerilerken, gram altın dolar/TL’deki yükseliş ile bir miktar yukarı yönlü hareket ediyor.

Ons altın, dün Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alım hızında bir değişiklik görülmemesi ve yükselen ABD Hazine tahvil faiziyle sert düşüş kaydettikten sonra Joe Biden’ın yeni harcama planını açıklamaya hazırlanmasıyla kayıplarını sürdürdü. Yurt içinde gram altın küresel altın fiyatlarındaki düşüşün etkisi ve Dolar/TL ‘nin yükselişi ile kararsız görünüm sergilese de yüzünü yukarı çeviriyor.

ONS ALTIN

Altın, geçen haftayı kayıpla kapattıktan sonra bu hafta da yüzde 1,4 aşağıda seyrediyor. Son 7 ayın 6’sını kayıpla kapatan ons altın, sene başından bu yana yüzde 10’dan fazla değer kaybetti. Haftaya ons başına 1.730 dolar civarında başladıktan sonra 20 dolardan fazla değer kaybederek 1.707 dolar civarında seyrediyor.

GRAM ALTIN

Dolar/TL’deki yükseliş ile beraber geçen hafta değer kazanan gram altın, 470 TL seviyesine kadar tırmandıktan sonra gerilemişti. Dolar/TL'deki yükselişle 456 TL'ye kadar tırmanan gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşün dolar/TL’deki yükselişi dengelemesiyle 454 TL civarında bulunuyor.

Emtianın yükselişi neye işaret ediyor?

Dolar yükselişini sürdürüyor

BoJ borsaya desteğini sürdürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)