E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında son 5 yılın en kötü aylık performansı---

Altında son 5 yılın en kötü aylık performansı

Altında son 5 yılın en kötü aylık performansı
29 Haziran 2021 - 08:26 borsagundem.com

Altın, Fed tarafından arka arkaya gelen yorumların ‘şahin’liği sonrasında dar bir bantta sıkışırken, Haziranda 2016'dan bu yana en kötü performansını gösteriyor.

Altının aylık performansında Haziran 2021, Kasım 2016’yı unutturmaya hazırlanıyor. 5 yıl önceki aylık performansında sonra Fed’in şahin duruşu etkisiyle en kötü aylık performansına doğru ilerliyor. Gram altın da 500 TL civarında hem ons altının sıkıştığı bant hem de dolar kuru etkileri ile inişli çıkışlı bir seyir izliyor.

ABD’de hisse piyasalarının rekor tazelemesi ve doların yükselişi de altın üzerinde baskı yaratırken analistler ise yeni fiyat hareketlerinin görülebilmesi için işlem görülen dar fiyat aralığının kırılması gerektiğini söylüyor.

Geçen haftadan bu yana inişli çıkışlı bir seyir izleyen ons altın, yatırımcıların Fed’den gelen yorumları dikkatle takip etmesiyle dar bir fiyat aralığına sıkışmış durumda. Yılbaşından bu yana tırmanışa geçtiği aylar ile volatil görüntü sergileyen altın yüzde 6,5 değer kaybederken, 1.775 dolar civarında seyrediyor.

Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte geçen hafta 493 TL’ye kadar inen gram altın, son iki haftadır 500 TL civarında dalgalı bir seyir izliyor. Gram altın, haftaya 501 TL’den başladıktan sonra küresel altın fiyatları ve dolar/TL’deki gerilemeyle 495 TL’ye düştü.

Rusya'nın çelik vergisi Türkiye'ye yarayacak

 

Günün önemli şirket haberleri 29/06/2021

 

S&P'den Türkiye için büyüme tahmini

 

Asya borsaları ABD'ye rağmen düşüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)