E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında Powell düşüşü---

Altında Powell düşüşü

Altında Powell düşüşü
12 Nisan 2021 - 08:13 borsagundem.com

Altın, Fed Başkanı Powell’ın ABD büyümesi ve istihdam ile ilgili yorumlarından sonra düşüş görülürken, gram altın da dolar/TL'deki yatay seyir ile birlikte küresel altındaki düşüşe eşlik etti

Altın, yatırımcıların Fed Başkanı Jerome Powell’ın ABD ekonomisiyle ilgili yorumlarına ağırlık vermesiyle geriledi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyi takip etti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, CBS’e verdiği bir röportajda, Amerikan ekonomisinin çok daha hızlı büyümeye başlayacağını ve istihdamın hızlanmasını beklediklerini belirterek, ekonominin "dönüm noktasında" olduğunu söyledi.

ONS ALTIN

Altın, iki haftayı üst üste kayıpla kapattıktan sonra geçen haftayı kazançla kapatmayı başarmıştı. 2021’de en kötü ilk çeyrek performanslarından birini gerçekleştiren ons altın, sene başından bu yana yüzde 8,4 aşağıda bulunuyor.

Geçen haftayı 1.744 dolardan kapatan ons altın, yeni haftaya yüzde 0,34 düşüşle 1.738 dolar seviyesinden başladı.

GRAM ALTIN

Geçen hafta küresel altın fiyatlarındaki yükseliş ve Dolar/TL arasında sıkışan gram altın, dalgalı bir seyir izledikten sonra haftayı 459 TL civarında kapatmıştı. Sene başından bu yana yüzde 4,8 düşüş kaydeden gram altın, dolar/TL’nin haftaya yatay başlamasıyla küresel altın fiyatlarındaki düşüşü takip etti.

Powell: ABD ekonomisi için dönüm noktası

Küresel piyasalar yeni haftaya düşüşle başladı

Asya borsaları Çin öncülüğünde düşüşte

Küçük yatırımcının üzerine oynayan fonda kayıplar sürüyor

Belirsizlik sona erdi Alibaba hisseleri yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)