E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında negatif seyir---

Altında negatif seyir

Altında negatif seyir
28 Nisan 2023 - 11:42 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.240 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 2.030 lira, Cumhuriyet altını 8.240 liradan satılıyor

Dün, yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı günü 1.242 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne değer kaybıyla başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla yüzde 0,16 azalışla 1.240 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.030 lira, Cumhuriyet altını da 8.240 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün 1.988 dolardan kapanmasının ardından, bugün yüzde 0,30 gerileyerek 1.982 dolardan işlem görüyor.

Dün, ABD'de açıklanan verilere göre, Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) ilk çeyrekte yüzde 1,1 ile beklenenden daha yavaş büyürken, çeyreklik bazda yüzde 4,7 artması beklenen çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi yüzde 4,9 artış kaydetti.

Analistler, ABD'de ekonomik aktivitenin güç kaybetmesine karşın, enflasyon riskinin diri kaldığını aktararak, bu durumun ABD Merkez Bankası'nın (Fed) atacağı para politikası adımlarına ilişkin belirsizlikleri artırdığını bildirdi.

Bu durumun altının ons fiyatını baskıladığını ifade eden analistler, ülkede bugün açıklanacak verilerin de varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini söyledi.

Analistler, Euro Bölgesi ve Almanya'da ilk çeyrek büyüme ve ABD'de kişisel gelirler ve harcamalar başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.000 doların direnç olarak öne çıktığını belirterek, 1.980 ve 1.950 doların destek konumunda bulunduğunu dile getirdi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altında sınırlı negatif seyir izleniyor. Dün ABD’de birinci çeyreğe ilişkin büyüme verisi takip edildi. Buna göre geçen çeyrekte %2,6 büyüyen ABD ekonomisi bu çeyrekte %2 beklentisinin altında %1,1 büyüdü. Beklenti altında gelen veri sonrasında Fed’in parasal genişlemeye geçebileceği algısıyla riskli varlıklara girişler takip edildi. Bugün ise ABD’de Fed’in de enflasyon görünümünde önem verdiği PCE verileri takip edilecek. Asya piyasalarında ise Japonya Merkez Bankası faizlerde değişikliğe gitmedi. Japonya’da sanayi üretiminin de beklentileri aştığı raporlandı. Asya piyasalarında Pazartesi sabahı Çin’de açıklanacak PMI verileri takip edilebilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'ONS Altın yatay bantta hareketine devam ediyor. Dün günü %0.10 değer kaybı ile 1987.92 seviyesinden tamamladı. Bugün itibariyle yeniden kısa vade açısından önemli bulduğumuz ortalamasının altına inmesini ve teknik göstergelerin aşağı yönlü hareketini olumsuz buluyoruz. İlk destek bandı olarak 1959-1949 seviyelerini verebiliriz. Bu bandının da altına inmesi Ons Altın’da satışları derinleştirebilir. Alt destekler olarak 1934 ve 1896 seviyelerini verebiliriz.' denildi.

Dolar/TL'de yükseliş eğilimi

 

Resesyon korkuları yerini stagflasyona bırakıyor

 

Enerji ithalatı faturası yüzde 30,5 azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)