E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında kuyumcu kazığı!---

Altında kuyumcu kazığı!

Altında kuyumcu kazığı!
12 Temmuz 2013 - 11:40 borsagundem.com

Darphane grevi bahane oldu. Kuyumcular 'Altın yok' diye fiyatları şişirdi...

Darphane grevi bahane oldu. Kuyumcular 'Altın yok' diye fiyatları şişirdi. 132 liralık çeyrek 153 liraya satılıyor. Aradaki fark 'işçilik ücreti' olarak alınıyor
Vatandaşın cüzdanına göz diken fırsatçılar her alanda karşımıza çıkıyor. Günlerdir foyalarına ortaya çıkardığımız Ramazan fırsatçılarından sonra altın sektöründe de türlü oyunlar olduğu anlaşıldı. Dünya altındaki ons fiyatlarını tartışa dursun, Türkiye'de perakende de ilginç bir çark dönmeye başladı.
Düğün mevsimiyle başta çeyrek olmak üzere altına talep artınca, fiyatlar bir anda uçuruldu. Bahane de hazırdı: "Darphane grevde altın bulamıyoruz." Oysa piyasada yeterince çeyrek altın mevcut. Buna rağmen işçilik fiyatları şişirilerek, çeyrek altın fiyatı katlandı. Şu anda 131-132 lira olması gereken çeyrek altın yerine göre 155 liraya kadar satılıyor. Tam altında ise fiyat 580 liraları buluyor.
'YOK AMA GETİRTEBİLİRİM'
Altın piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, altın fiyatlarını işçilik diye tabir edilen primlerin yükselttiğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Piyasada üç-dört ay önce 100 dolar civarında olan 1 kilo çeyrek altında işçilik ücreti 6 bin 500 dolara, 1 kilo tam altında ise 3 bin dolara yükseldi. Çeyrek altının normalde 130-132 lira, tam altın fiyatının ise 530 lira civarında olması gerekirdi" dedi.
Vatandaşlar ise birçok kuyumcunun elinde çeyrek altın olmasına rağmen satmak istemediğini belirtiyor. Daha önce yüksek fiyattan altın alan bazı kuyumcular kârlarından feragat etmek istemezken, bazıları ise 'grev bahanesini' fırsata çevirmeye çalışıyor. Vatandaşlar yaşadıkları olayları ise şöyle anlatıyor: "Bazı kuyumculara gittiğimizde çeyrek altın bulunmadığını söylüyorlar. Ama ardından da ekliyorlar, '152 lira verirsen getirtelim.' Birileri vatandaşın böyle soyulmasına dur demeli."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)