E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında hızlı yükseliş---

Altında hızlı yükseliş

Altında hızlı yükseliş
16 Haziran 2022 - 09:33 borsagundem.com

Fed Başkanı Jerome Powell'ın yüksek faiz artış serisi ihtimalini düşük gördüğünü söylemesiyle altında 3 ayın en hızlı yükseliş ivmesi korundu.


Altın, Fed Başkanı Jerome Powell’ın alışılmadık derecede büyük faiz artışlarının nadir olacağını açıklamasıyla son üç ayın en büyük artışını yaşarken dolar ve tahvil getirileri değer kaybetti.

Spot altın ise 1.840 doların üzerine yükseldi.

Fed Çarşamba günü aldığı kararla 1994’te bu yana ilk kez 75 baz puanlık faiz artışı gerçekleştirirken Powell yüksek enflasyonu dizginlemek için önümüzdeki toplantıda ikinci bir büyük artışın gerçekleşebileceğinin sinyallerini verdi.

Politika yapıcılar bu yıl için faizlerin daha da artacağını tahmininde bulunarak Aralık ayında yüzde 3,4’e, 2023 yılının sonuna dek ise yüzde 3,8’e yükselmesini bekliyorlar. Mart ayında bu rakamlar Aralık ayı için yüzde 1,9 2023 için ise yüzde 2,8 idi.

Bloombeg'de yer alan habere göre, spot altın Çarşamba günü erken saatlerde Avrupa Merkez Bankası’nın yükselen tahvil getirilerini dizginlemek için yeni bir enstrüman çıkaracağını açıklamasıyla destek bulmuştu.

“Altın geleneksel olarak enflasyona karşı bir hedge aracı olarak kullanılsa da bu etkileşim yatırımcıların artan faiz oranları karşısında doları tercih etmesi nedeniyle geçtiğimiz yıl tam olarak gerçekleşmedi.” Diyen Asia Pacific Küresel Piyasalar Stratejisti David Chao, “Yine de küresel ekonomi, gelişmekte olan ülkelerin sıkılaşan para politikaları nedeniyle beklendiği şekilde yavaşlamaya devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

Chao, “Bizim ana senaryomuz risklerin azaltılacağı ve endüstriyel ve değerli metalleri de içerecek şekilde risklerin geniş şekilde dağıtılacağı bir duruş sergilememize neden oldu.

Piyasalarda Fed etkisi

 

Faiz baskısı bitti, borsa ve Bitcoin yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)