E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında hedef: 3 bin dolar---

Altında hedef: 3 bin dolar

Altında hedef: 3 bin dolar
02 Ağustos 2021 - 12:08 borsagundem.com

Altında geçen yılki rekor yükselişi tahmin eden fon yöneticisi, değerli metalde yeni zirveler görülebileceğini söyledi

Quadriga Igneo fonunu yöneten Diego Parrilla Merkez Bankalarının teşviklerin azaltmasıyla altının yeni zirve seviyelere yükselebileceğini öngördü.

Quadriga Igneo Fonu'nun yöneticilerinden Diego Parilla, altın fiyatının hala, merkez bankalarının ekonomilere verdikleri devasa teşvikleri geri çekmelerinin ortaya çıkaracakları risklerle 3 bin dolar/ons seviyesini hedefleyebileceğini bildirdi.

2016 yılında altının 5 yıl içinde rekor kıracağını doğru tahmin eden Parrilla altında yükseliş için temel faktörlerin güçlendiğini söyledi.

Parilla yaptığı açıklamada, merkez bankalarını ultra gevşek para politikalarının ve hükümetlerin mali politikalarının varlık fiyatlarına verdikleri uzun vadeli hasar konusunda yatırımcılarda bir farkındalık oluşmadığını, ancak gevşek para politikalarının yol açtığı "sönmek için çok büyük" varlık balonlarının merkez bankalarının para politikalarını normalleştirmelerini zorlaştırdığının görülmesinin altın fiyatına destek vereceğini vurguladı.

Fon yöneticisi, altının ons fiyatının gelecek 3 - 5 yıl içerisinde 3 bin-5 bin dolar aralığına tırmanabileceğini öngördü.

Ağustos 2020’de 2,075.47 dolarla rekor kıran altın, pandeminin küresel ekonomiye verdiği hasar nedeniyle son haftalarda 1.830 üzerine çıkamasa da 1.800 seviyesinin de altına inmiyor.

Emtia piyasasına geçen hafta zirveler hakimdi

Altın kritik seviyeyi aşamayınca yerini kar satışlarına bıraktı

Bakır fiyatlarını etkileyecek gelişme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM02 Ağustos 2021 13:03

    ZAMANLAMA KÖTÜ OLMUŞ PİYASALARA BİR BAKSANIZA

  • adil02 Ağustos 2021 12:22

    ya ya abd faiz artırırken 1000 doları görürsün

  • Vatandaş02 Ağustos 2021 16:44

    Altının ons başına çıkarma maliyeti 1000 $ üzerinde değil mi? Nasıl düşecek 1000 $ a?

  • ZELİHA KARAKAŞLI02 Ağustos 2021 15:56

    abd faizleri artırması ile birlikte enflasyon hortlayacağı için altın yine kazandıracaktır.hem TL değer kabindan hemde doların dünya daki değer kaybından olacaktır.altın kıt bulunan bir metal olması hasabi ile bu olacaktır.hatta 10 000 $ ons dahi olası.