E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında gözler ‘merkez’de---

Altında gözler ‘merkez’de

Altında gözler ‘merkez’de
05 Temmuz 2021 - 08:51 borsagundem.com

Dünya Altın Konseyi verileri merkez bankalarının artan enflasyon ile birlikte altın alımlarına yeniden başlayabileceğine işaret ederken, altında yeni haftaya bu beklenti ile yatay başladı

Altın fiyatları, geçen hafta açıklanan istihdam verileriyle birlikte toparladıktan sonra yeni haftaya yatay bir seyirle başladı. Yurt içinde gram altın da 500 TL civarında dalgalı bir seyirde.

Dünya Altın Konseyi’nin açıkladığı verilere göre, merkez bankaları artan enflasyon rakamlarıyla birlikte altın alımlarını yeniden artırmaya başlayabilir.

Sırbistan, Tayland ve Gana’nın yeni altın alımı duyuruları yaptığını belirten konsey, küresel ticaretteki toparlanmanın da bu alımları desteklediğini söyledi. Tayland Mayıs ayında 46,7 ton altın alırken Türkiye altın rezervlerini 8,6 ton artırdı. Brezilya aynı dönemde 11,9 ton altın alımı yaparken Kazakistan 5,3 ton altın alımı gerçekleştirdi.

Geçen hafta ABD istihdam verileri öncesinde gerileyerek iki ayın en düşüğüne gelen ons altın, istihdam verilerinin beklentiyi aşması ve enflasyona dair endişelerin artırmasıyla yeniden yükseldi. Yeni haftaya yatay bir seyirle başlayan ons altın, 1.787 dolar civarında bulunuyor.

Küresel altın fiyatları ve dolar kurunda ters yönlü hareketler ile gram altın 500 TL civarında dar bir fiyat aralığına sıkışmış durumdayken yeni haftaya da 498 TL civarında başladı.

Borsa İstanbul yeni hikaye arıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 05/07/2021

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)