E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında gözler ‘Merkez’de odaklandı---

Altında gözler ‘Merkez’de odaklandı

Altında gözler ‘Merkez’de odaklandı
23 Ağustos 2021 - 08:10 borsagundem.com

Altın yatırımcıları, Fed'in varlık alımı azaltımıyla ilgili herhangi bir mesaj verip vermeyeceğini takip etmek için cuma günü gerçekleştirilecek Jackson Hole toplantısına odaklanırken altın fiyatları haftaya yükselişle başladı.

Altın, yatırımcıların cuma günü gerçekleştirilecek Jackson Hole toplantısına odaklanmasıyla haftaya yükselişle başladı. Gram altın ise dolar kurunun zayıflamasıyla 488 TL civarında bulunuyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın cuma günü yapacağı konuşmada varlık alımı azaltımlarıyla ilgili mesajlar vermesi bekleniyor. Fed’in 27-28 Temmuz’da gerçekleştirdiği toplantıya ilişkin tutanaklarda birçok politika yapıcının bu yılın sonlarına doğru varlık alımı azaltımına başlanmasının uygun olacağını düşündüğü ortaya çıkmıştı. Powell da konuşmasında tutanaklar ile ilgili detaylı yorumlarda bulunma şansına sahip olacak.

Her yıl dünyanın en önemli merkez bankacıları ve finans oyuncularını Wyoming eyaletinin Jackson Hole kasabasında bir araya getiren sempozyumun yakın zamanda artan Kovid-19 riski nedeniyle 27 Ağustos'ta çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği bildirildi.

Ons altın, Ağustos ayına sert bir düşüşle başladıktan sonra kayıplarının bir kısmını telafi ederek yeniden 1.800 dolara doğru yükselmişti. Geçen hafta dalgalı bir seyir izledikten sonra haftayı yükselişle kapatan ons altın, yeni haftaya da yükselişle başlayarak 1.787 dolar civarında işlem görüyor.

Gram altın, geçen hafta Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarında yaşanan yükselişle 492 TL’ye kadar tırmandıktan sonra doların zayıflaması ve küresel altın fiyatlarındaki düşüşle yeniden 490 TL’nin altına kaymıştı. Yeni haftaya yükselişle başlayan gram altın, 488 TL civarında bulunuyor.

Petrol haftaya yükselişle başladı

 

Bitcoin 50 bin dolar direncini kırdı

 

Deloitte'den bankalara kripto para uyarısı: Geç kalmayın

 

TCMB’nin faiz indirim sürecine Moody's uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)