E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında 'festival' yükselişi---

Altında 'festival' yükselişi

Altında 'festival' yükselişi
22 Ekim 2013 - 06:56 borsagundem.com

Ekonomistler, Kasım ayında gerçekleşecek altın festivallerinden dolayı değerli metalde ralli beklediklerini açıkladı

Son dönemde yatırımcısına en fazla zarar ettiren araçlardan biri olan altında Kasım ayında yükseliş bekleniyor. ABD’li bankalar Bank of America (BofA) Merrill Lynch ve Morgan Stanley analistleri, önümüzdeki dönemde Hindistan’da gerçekleşecek festivallerden dolayı fiziki talebin artacağını ve bunun da altında fiyat artışa neden olacağını öngördü.

HİNDİSTAN ETKİLEYECEK
Bank of America Merrill Lynch analistlerinden Michael Jalonen, müşterilerine geçtiği notta “Daha önceki gelişmelere bakıldığında altında Kasım ayı her zaman ralli ayı olmuştur. Çünkü Hindisttan’da düğün ve festival dönemi başlar. Bu yüzden altının onsunun gelecek ay ve sonrasında 1350 dolar ve 1400 dolar bandında hareket etmesini bekliyoruz” dedi.
Altın fiyatları geçen hafta yüzde 3,5 yükselişle 1316 dolardan işlem gördü. Altın bu şekilde geçen hafta ve yeni haftanın başında son 10 günün en yüksek değerine çıktı. Değerli metalin ons fiyatı ABD’nin kepenk kapattığı haftada 1255 dolarla haftalık en büyük değer kaybını yaşamıştı.

HER ZAMAN YÜKSELDİ
Morgan Stanley analisti Paretosh Misra da konuyla ilgili benzer yorumlarda bulundu. Misra müşterilerine geçtiği notta, “Hindistan festivalleri altın fiyatlarını yukarı çekebilir. Diwali adını verdikleri festival Hindistan’a yılın en fazla altın satın alınan dönemi olarak bilinir. Geçen 10 yıllık döneme bakıldığında, altının onsunun bu festival sürecinde aylık ortalama yüzde 2,5 değerlendiği görülüyor” dedi.

1000 DOLARIN ALTI UYARISI
Fransız banka Société Générale’in analistleri Jesper Dannesboe ve Robin Bhar’dan ise farklı bir görüş geldi. Altında Hindistan etkisinin sınırlı olabileceğine işaret eden analistler haftalık raporlarında, değerli metalin değerlenmesinde Asya’daki fiziki talebin geçici etkisi olacağını söyledi. Analistler, altın yatırım fonlarının pozisyonlarını azaltmasından dolayı değerli metalin değer kaybettiğini ve önümüzdeki dönemde 1000 doların altına bile gerileme riski olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)