E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında Fed baskısı---

Altında Fed baskısı

Altında Fed baskısı
06 Ocak 2022 - 08:09 borsagundem.com

Altın yatırımcılarının Fed tutanaklarındaki sıkı para politikası mesajlarına odaklanmasıyla altın fiyatları geriledi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar/TL'deki yükselişi takip etti.


Altın fiyatları, yatırımcıların Fed tutanaklarının daha şahin politikalara işaret etmesine odaklanmasıyla geriledi. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki gerilemeye rağmen Dolar/TL ’nin yükselmesiyle 800 TL sınırında bulunuyor.

Fed’in son toplantısına ait tutanaklarda yetkililer, Omikron varyantının ekonominin toparlanma patikasını değiştirmeyeceğini fakat arz sıkıntılarının beklenenden daha hızlı sürebileceğini öngördüklerini açıkladı.

Tutanaklarda, tüm üyelerin enflasyonun yüzde 2 hedefinin üzerinde seyrettiği ve bunun Kovid-19 salgını ile ekonominin normalleşmesiyle bağlantılı arz ve talep uyumsuzluklarını yansıttığı belirtildi. Para politikasının yakında sıkılaşmaya başlaması faizsiz bir varlık olan altın üzerinde baskı yaratırken tahvil faizlerini destekledi.

Yeni yılın ilk işlem gününde 30 dolara yakın düşüş kaydettikten sonra yatay seyreden ons altın, fiyatlamalarda yaşanan düzeltme sonrasında 1.814 dolar civarında seyrediyordu. Ons altın, Fed tutanaklarının yayımlanması ve şahin politikaların süreceğine yönelik beklentilerle perşembe günü1.806 dolara geriledi.

Geçen haftaya 638 TL’den başlayan gram altın, dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle haftayı 783 TL civarında kapatmıştı. Hafta başında gerileyen gram altın, küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar/TL’deki yükselişle 795 TL civarında bulunuyor.

Asya borsaları Fed tutanaklarının etkisi ile geriledi

 

Fed tutanaklarında erken faiz artışı sinyali

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)