E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında 'Fed' baskısı---

Altında 'Fed' baskısı

Altında 'Fed' baskısı
17 Şubat 2023 - 11:37 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.104 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.815 lira, Cumhuriyet altını da 7.360 liradan satılıyor.

Dün, altının ons fiyatına paralel yatay bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü 1.113 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne değer kaybıyla başlamasının ardından saat 11.30 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,81 altında 1.104 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.815 lira, Cumhuriyet altını da 7.360 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı dün günü 1.837 dolardan tamamlamasının ardından, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,9 azalışla 1.820 dolardan işlem görüyor.

Analistler, ABD'de dün açıklanan Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) beklentilerin üzerinde artış kaydettiğini belirterek, bu durumun merkez bankalarının faiz artırımlarına öngörülenden daha uzun süre devam edebileceği endişesini güçlendirdiğini bildirdi.

Para piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ayki toplantısında yüzde 82 ihtimalle 25 baz puan ve yüzde 18 ihtimalle 50 baz puanlık faiz artışına gideceğinin fiyatlandığını aktaran analistler, söz konusu fiyatlamaların altının ons fiyatını baskıladığını söyledi.

Analistler, bugünün veri gündeminde Euro Bölgesinde cari denge ve ABD'de ocak ayı öncü endeks verilerinin olduğunu kaydederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.800 doların destek, 1.860 doların direnç konumunda bulunduğunu dile getirdi.

A1 Capital bülteninde, "ABD-ÜFE verisinin beklentilerin üstünde gelmesiyle birlikte yükselen ABD tahvil getirilerinin etkisiyle baskılanan ons altın dün %1.0 değer kaybederek günü 1835.98 seviyesinden tamamladı. Gün içinde 1825 desteğine kadar geri çekilen ons altının teknik göstergelerine baktığımızda güç kaybı gözlemlenmektedir. 1825 desteğinin üzerindeki tutunma çabalarını önemli bulmaktayız. Ancak bu desteğin kırılması durumunda geri çekilme ivme kazanabilir. 1808 ve 1797 seviyelerini alt destek noktaları olarak izleyebiliriz. İlk direnç noktası olarak ise 1860 seviyesini verebiliriz.

Kısa vadeli zayıf görünümünü sürdüren gram altın dün %0.28 değer kaybederek 1112.64 seviyesinden gün kapanışı gerçekleştirdi. Gün içinde ise destek seviyesine yakın hareket izleyen Gram Altında indikatörlere baktığımızda güç kaybı etkisini sürdürüyor. 1104 desteğinde tepki alımlarının gelmemesi durumunda Gram Altında güç kaybı etkisini sürdürebilir. Bu desteğin kırılması durumunda geri çekilme hızlanabileceğinden dolayı 1094 ve 1076 seviyelerini ara destek noktaları olarak izleyebiliriz. Yukarı yönlü hareketlerde ise ilk direnç noktası olarak 1126 seviyesini verebiliriz." denildi.

Dolar, Fed’in faiz artırım beklentileriyle yükselişte

 

Petrolde "faiz" etkisi

 

Bakır ve demir haftalık kazanca hazırlanıyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • China town17 Şubat 2023 18:15

    Fed faizi 5- 5.25 aralığına getirip bırakacak, ancak sözel palavralarında şahin görünümlü reelde serçe olacak. Fed in fişini çin rusya ikilisinin kuracağı altına ve nadir elementlere dayalı yeni digital para sistemi çekecek. Bu parasal birliğe hindistan da katılırsa asyada dolar geçmez. Abd pasif kalırsa Japonda saf değiştirebilir. Soru çin gizlice ne kadar altın topladı, ne kadar abd ye bağlı, ne zaman harekete geçecek altının geleceği bu sorularda.

  • KEZİBAN KORTANLI17 Şubat 2023 12:06

    ALTIN ınızı bence kaptırmayın.Büyük güçler yok faiz artışı yok şu yok bu diye ALTIN ı  gelişmekte ve gelişmemiş ülkelere sattırıp kendileri ucuz ucuz toplamakta.Bane ne Fed den.ALTIN ı boka soksan yine ALTIN  ALTIN dır.