E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında enflasyon yükselişi!---

Altında enflasyon yükselişi!

Altında enflasyon yükselişi!
11 Kasım 2021 - 08:16 borsagundem.com

Altın, ABD’de enflasyonun beklentileri aşması ve Fed’in yakın zamanda faizleri artırmayacağı beklentileriyle 5 ayın zirvesine tırmandı. Gram altın Dolar/TL ’nin rekor tazelemesi ile de 590 TL’ye doğru ilerledi.

Altın fiyatları, ABD'de enflasyonun beklentilerin üzerinde gelerek 30 yılın zirvesine çıkmasıyla 5 ayın en yüksek seviyesini gördü. Fed'in yakın zamanda faizleri artırmayacağına dair beklentiler de altın fiyatlarını desteklerken analistler sonraki direncin 1.900 dolar olacağını belirtti.

ABD’de tüketici enflasyonu Ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,2 artarak 1990 yılından bu yana en hızlı yıllık artışı kaydetti.

Fed Başkanı Jerome Powell, geçen hafta yaptığı açıklamada para politikasını sıkılaştırma konusunda sabırlı olacaklarını fakat gerektiğinde enflasyonu indirmek için hazır olacaklarını söylemişti.

Fed'in son toplantısından çıkan karar metninde enflasyonun tümüyle geçici olmadığının düşünüldüğüne dair işaret yer almıştı. Fed açıklamasında, “Enflasyon, büyük ölçüde geçici olması beklenen faktörleri yansıtacak şekilde yüksek” denilmişti.

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya ise altının 1.840 dolar sınırını geçtiğini ve sonraki direncin 1.900 dolar olacağını belirterek, "Altının ivmesi, tahvil faizleri düşmeye devam ettiği müddetçe sürecektir" dedi.

Bu haftaya 1.819 dolardan başlayan ons altın, ABD enflasyon verisi öncesinde kademeli bir şekilde yükselerek 1.830 doların üzerini görmüştü. Enflasyon verisinin beklenenden yüksek gelmesi ve Fed’in yakın zamanda faiz artırmayacağına dair beklentilerden destek bulan ons altın, 1.865 dolara kadar tırmandıktan sonra perşembe günü 1.847 dolardan işlem görüyor.

Gram altın, dolar/TL’nin çarşamba günü rekor tazeleyerek 9,87 seviyesini görmesi ve küresel altın fiyatlarının 5 ayın zirvesine tırmanmasıyla 588 TL ile rekor tazeledi. Sonrasında hafif bir gerileme kaydeden gram altın, dolar/TL’nin perşembe gününe yine rekor yüksek seviyelerde başlamasıyla 586 TL civarında işlem görüyor.

Faiz düştü, borsa coştu

 

Kripto paralarda Evergrande düşüşü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halil11 Kasım 2021 08:43

    Akp den önce düğünlerde çeyrek altın takmaya utanırken şimdi gram altın takamıyorsun. 200 lira takanın dahi eli titriyor.