E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında düşüş sürüyor---

Altında düşüş sürüyor

Altında düşüş sürüyor
25 Kasım 2013 - 11:51 borsagundem.com

Uluslararası piyasada altının onsu son 5.5 ayın en düşük seviyesine geriledi

Uluslararası piyasada altının onsu son 5.5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Geçtiğimiz hafta Yellen’in Fed Başkanlığı ile piyasalarda oluşan iyimser hava ile beraber düşüşü hızlanan altında, Ekim ayı FOMC toplantısı tutanaklarında gelecek aylarda FED’in tahvil alım programında aşağı yönlü revizyona gidebileceği ifadelerinin de bulunması ile satışlar 1.227 dolar seviyesine kadar devam etti. Geçtiğimiz haftaya 1.290 dolar seviyesinden başlayan altın fiyatları Cuma günü 1.243 dolar seviyesine kadar gerilemişti. Altın fiyatları en son Temmuz ayında 1.250 doların altını görmüş, yükseliş yaklaşık 1.423 dolara kadar devam etmişti. 28 Ağustos’tagörülen en yüksek noktadan sonra fiyatlar sürekli gerilemeye başlamıştı. Piyasalarda oluşan iyimser havanın devamı altın fiyatlarının bu haftaya yüzde 1 oranında düşüşle 1.230 dolardan başlamasına neden oldu. Son işlemlerde ons fiyatı 1.231,6 dolarda bulunuyor. Uzmanlar altında düşüşün 1.280 dolar seviyesinde bulunan desteğine kadar devam edebileceğini, yukarı hareket halinde ise 1.240 doların yeni direnç noktası haline geldiğini belirttiler. 
Altın fiyatlarının uluslararası piyasada düşüşüne bağlı olarak yurt içinde serbest piyasada da altında düşüşler yaşanıyor. Altının gram fiyatı serbest piyasada 80 TL'nin altına gelerek 79,417 TL seviyesinden işlem görüyor. Altın fiyatlarında düşüş yüzde 1,57 düzeyinde. Altın, serbest piyasada Haziran ayında en düşük 79,142 TL'yi görmüştü.

Acar Yatırım Araştırma Müdürü Zeynel Balcı altın fiyatlarını grafiklerle ayrı ayrı analiz etti. Aşağıdaki grafiklerden ilki altının ons fiyatına göre, ikinci grafikte altının serbest piyasadaki fiyatına göre hazırlandı, önemli destekler vurgulandı:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • onsu 800 dolara düşerse yanacaklar25 Kasım 2013 11:59

    hala elinde,kolunda,yastığın altında,bankada kasada taşıyan varsa perişan olmadan satıp ekonomimize yatırım yapıp daha çok kazansınlar.