E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında değer kaybı---

Altında değer kaybı

Altında değer kaybı
31 Mart 2023 - 11:28 borsagundem.com

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 1.219 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 2.000 lira, Cumhuriyet altını 8.100 liradan satılıyor

Dün, ons fiyatına paralel değer kazanan altının gram fiyatı, yüzde 1,02 artarak günü 1.221 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne değer kaybıyla başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla yüzde 0,16 azalışla 1.219 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 2.000 lira, Cumhuriyet altını da 8.100 liradan satılıyor.

Dün 1.981 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 0,3 azalışla 1.975 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, ABD'de bankacılık krizinin geride kaldığına yönelik beklentilerin güçlendiğini ve makroekonomik veri gündemi ile merkez bankası üyelerinin açıklamalarının yeniden gündemin odağına yerleştiğini bildirdi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem para politikalarına ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini belirten analistler, bankanın mayıs ayındaki toplantıda 25 baz puan faiz artışına gideceğine yönelik fiyatlamaların güç kazanmaya başladığını kaydetti.

Analistler, bugün Avro Bölgesi'nde enflasyon ve ABD'de kişisel gelirler ve harcamalar ile Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.950 doların destek, 1.990 doların direnç konumunda bulunduğunu söyledi.

İnfo Yatırım Foreks bülteninde, 'Ons altın yükselişin ardından yatay fiyatlanıyor. Dün ABD’de büyüme verisi takip edildi. Buna göre ülke ekonomisi yıllık bazda son çeyrekte %2,7 beklentisinin altında %2,6 büyüdü. Veri sonrasında ons altında değer kazanımı sürerken gözler bugün açıklanacak PCE verilerine çevrildi. Fed’in de yakından takip ettiği PCE verileri enflasyon görünümüne dair ipucu sunabilir. Asya piyasalarında ise Japonya’da enflasyon ve sanayi üretimi açıklandı. Buna göre ülkede enflasyon yıllık %3,3’ten %3,2’ye gerilerken sanayi üretimi de aylık bazda %-5,3’ten %4,5’e yükseldi. Çin’de ise PMI verileri eşik değer olan 50 seviyesinin üstünde kalmaya devam ederek ekonomide toparlanmaya işaret etti. Bugün ABD PCE verisi ve yetkililerin açıklamaları küresel risk iştahı üzerinde belirleyici olabilir.' denildi.

A1 Capital Yatırım bülteninde, 'Son günlerde yaşanan sıkışma sonrasında dün alıcılı bir seyir izleyen ONS Altın günü %0.82 oranında değer kazanımı ile 1980.52$ seviyesinden tamamladı. 2009$ seviyesi ilk direnç noktası olarak verebiliriz. Geçtiğimiz haftalarda satışların geldiği yer olan 2009$ seviyesinin aşılması hareketlere tekrar ivme kazandıracaktır. İlk destek noktası ise 1959-1949 seviyelerini verebiliriz.' denildi.

Dolar/TL'de yükseliş eğilimi

 

Hizmet ÜFE yüzde 75'i aştı

 

Petrolde belirsizlik hakim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)