E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltında 2500 dolar beklentisi---

Altında 2500 dolar beklentisi

Altında 2500 dolar beklentisi
15 Nisan 2022 - 08:27 borsagundem.com

ABD’de 40 yılın zirvesine çıkan enflasyonun altını hareketlendirmesiyle ons altında hedefler yeniden 2.000 doların üzerine çıktı. Finans kuruluşları altında bu hafta meydana gelen yükselişlerin daha büyük yükselişleri tetikleyeceği görüşünde.

Ukrayna'da çatışmaların şiddetleneceği beklentileri ve ABD ile İngiltere'de enflasyonun güçlü şekilde yükselmesi uluslararası piyasalarda spot altın fiyatlarını yüksek tutuyor. Yatırımcı, enflasyondaki hızlı artış nedeniyle güvenli liman olarak altını tercih etmeyi sürdürüyorlar. Bu hafta 1.981 dolar seviyesine kadar yükselen ons altın için analistler, fiyat 1.975 dolar seviyesinin üzerinde kaldıkça 2. 000 dolar/ons seviyesinin üzerinin hedefleneceğini belirtiyorlar. Yatırım uzmanı Fred Lane, şu an altının savunma aracı olmaktan çok yüksek getiri sağlaması beklenen saldırı amaçlı hisseler gibi görülmesi gerektiğini söylüyor.

ABD’de enflasyonu son 40 yılın zirvesine kadar çıktı. Bu açıklanan enflasyon verisiyle birlikte piyasalarda tedirginlik artarken Fed’in faiz konusundaki daha şahin bir tutum içerisinde olması beklentisi oluştu.Dünya'dan Evrim Küçük'ün haberine göre, bu gelişmelerle birlikte hisse senedi piyasası satış baskısı gözlemlenirken, altın tarafında güçlenme yaşandı. Ukrayna'da çatışmaların yeniden şiddetleneceği beklentisi de fiyatlara yansıyor.

Finans kuruluşları altında bu hafta meydana gelen yükselişlerin daha büyük yükselişleri tetikleyeceği görüşünde.

2.500 dolar beklentisi

Lane Generational da altının güvenli bir liman olarak değerlendirilmesinin "önemli" olduğunu savunuyor. Yatırım şirketinin yönetici ortağı ve kurucusu Fred Lane, altının artık savunma amaçlı değil, teknoloji hisselerine benzer şekilde döngüsel yani saldırı amaçlı varlıklar arasında gördüklerini söylüyor. Lane altının bundan bir yıl sonra ons başına 2.500 dolara ulaşacağını tahmin ediyor. Fiziksel altın rezervlerinden 20 kat daha fazla kağıt altın olduğuna dikkat çeken Lane, “Bunlar opsiyonlar, vadeli işlem sözleşmeleri. Yatırımcı çıkıp da ‘fiziksel altın istiyorum, altının teslim edilmesini istiyorum' demesi durumunda, inanılmaz bir karmaşa yaşanırdı” diyor.

Uzmanlara göre altının 1.975-1.980 doları koruması, sonraki hamleleri için önemli. Çünkü bu seviyelerin üzerindeki fiyatlamalarda direnç seviyeleri olarak sırasıyla 2.015 ve 2.049 dolar izlenecek. Aşağı hareketlerde ise 1.952 dolar önemli bir destek olarak görülüyor.

ANZ Bank'taki ekonomistler, altının enflasyona karşı iyi bir korunma aracı olmaya devam ettiğini düşünüyor. Bankaya göre fiyatların 1.920-50 dolar bandından çıkması ve 1.960 doların üzerinde kırılma yapması yükseliş sinyali olarak görülmeli. Banka, artan jeopolitik gerilim ve stagflasyon riskinin yatırımcıları fonları altın gibi güvenli limanları teşvik etmesi nedeniyle yakında 2.000 doların görülebileceğini söylüyor. *Credit Suisse ekonomistlerinin raporuna göre, sarı metal yukarı yönlü eğilim gösteriyor. İsviçre merkezli banka, “1.877 doların üzerindeki altın, daha geniş yatay aralıkta ani bir yukarı yönlü eğilimi koruyabilir” diyor. Banka altında beklenti aralığının genişlemesi için fiyatların 2.070-2.075 dolara gelmesi gerektiğini vurguluyor. Bu gerçekleşirse direnç olarak 2.280/2.300 dolar bölgesinden bahsedilebileceğini belirtiyor. 1.877 doların altına gerileyen bir fiyatın ise 1.826 dolara varan satışlar doğuracağı uyarısı yapıyor

Goldman 2.500 dolar hedefini koruyor

ABD’li yatırım kuruluşu Goldman Sachs, altın fiyatlarının bu yıl içinde 2.500 doları aşmasını bekliyor. Goldman Sachs ekonomistleri, altın için tahmin ettikleri rekor seviyelere doğru artışın gerekçesi olarak Rusya-Ukrayna savaşı ve dünya ekonomisindeki yavaşlamanın yanı sıra Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından hammadde ve ürünlerdeki fiyat artışını gösteriyor. Goldman Sachs'a şu anda altın için mükemmel bir fırtına oluşmuş durumda ve bu hikayenin üç ayağı var. Birincisi, Avrupa gibi yerlerde enflasyon ve durgunluk endişesiyle altın için güçlü yatırımcı talebiniz var. İkincisi, merkez bankası alımı. Çin ve Türkiye gibi yerlerde dolarsızlaştırma nedeniyle rezervini çeşitlenen merkez bankaları var. Üçüncüsü ise altın EFT'lerine girişlerin giderek artıyor olması.

Türkiye 25 ton altın aldı

 

Altının kilogramı 931 bin liraya yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cello15 Nisan 2022 17:19

    Fed agresif faiz artırırsa para haliyle faize gidecektir...amaçta bu resesyonunda etkisiyle emtiyalar durgunlaşır...geçmiş yıllardaki gibi.

  • hello tudey15 Nisan 2022 11:08

    altının onsu 2030 kadar 10 bin dolara çıkacak diyen ekonomistler var

  • Abnormal15 Nisan 2022 09:57

    Bu sersem FED ve ECB başkanları varken dolar ve euro çöp, sanal piyasalardaki her türlü  manipülasyonlara rağmen fiziki altın 3-4 yıla kalmaz 10 bin dolar olur aptalca sınırsız para basmanın sonu kalıcı hyper enflasyon iflas eden ülkeler  dünyada büyük halk ayaklanmalarıyla sonuçlanır