E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltına tahvil desteği---

Altına tahvil desteği

Altına tahvil desteği
07 Temmuz 2021 - 08:04 borsagundem.com

Altın fiyatı, ABD Hazine kâğıdı getirilerinde düşüşle toparlanıyor

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı, dün 1813 dolar/ons direncinin üzerinin test edilmesinin ardından yaşanan düşüşten ABD Hazine kâğıdı getirilerindeki düşüşle toparlandı.

Fed'in bugün açıklayacağı Haziran ayı FOMC toplantı tutanaklarının beklendiği piyasada spot altın fiyatı şu sıralarda dünkü kapanışa göre yüzde 0,16 artışla 1799,71 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Spot altın fiyatı dün 1814,78 dolar/ons seviyesine kadar yükselmişti.

Analistler, FOMC tutanaklarının yön vermesi beklenen altın fiyatlarının, tutanaklarının Fed'in göreceli olarak daha şahin duruşunu teyit etmesi halinde, gerileyeceğini öngörüyorlar. Altın için ilk destek 1789 dolar/ons, buranın kırılması halinde 1774 dolar/onsa kadar geri çekilme olabilir.

ALTININ 1900 DOLARI AŞMASI BEKLENİYOR

TD Securities tarafından hazırlanan raporda piyasaların FED’i aşırı şekilde şahin fiyatladığı ifade edildi.

Kuruluşun değerlendirmesinde değerli metallerde halen yukarı yönlü hareket için şevk olduğu yorumu yapılırken "Enflasyonun geçici olduğu teyit edilebilir. Bu durumda Fed aşırı şahin fiyatlanmış olur" tespiti yapıldı.

TD, bu senaryonun gerçekleşmesi halinde ons altında 1900 doların üzerine bir hareketin başlamasının tetikleneceğini öngördü.

Asya borsalarında karışık seyir sürüyor

Binance, Sepa ağı üzerinden ödeme yapmayı geçici olarak durdurdu

ABD borsaları günü karışık seyirle tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)